Regulament Femi-Sport Competition

- FESTIVALUL – Balcanic – ,, Femi-Sport ,, 

Este singurul festival concurs din România care se adresează  sportivilor amatori pe disciplinele sportive  MAJORETE, GIMNASTICĂ si ACRO DANCE fără ca aceste domenii sportive, cu regulamente total specifice, să fie amestecate in cadrul unui concurs de dans.

Este un Festival – Concurs  destinat sporturilor de expresie in rândul amatorilor cu caracter international ,, Trofeul Balcanic Femi- Sport,, care se regăseste in Calendarul Ministerului Sportului deoarece fiind organizat de Federatia Romană Sportul Pentru Toti  prin Asociatia Județeană Sporul Pentru Toți Buzău (nu de o persoană fizică, cum sunt realizate multe alte competiții de acest gen), PREMIILE reprezintă un palmares pentru sportivii amatori deoarece sunt marca inregistrata la clasa educatie / cultura, iar  DIPLOMELE sunt recunoscute la nivel național.

Am tinut sa facem aceste precizari deoarece majoritatea coordonatorilor care isi inscriu copiii la acest gen de activitati si platesc taxe de participare foarte mari nu stiu că acestea NU se justifică deoarece o mare parte din competitiile organizate NU SUNT  SUB EGIDA NICI UNUI FOR SUPERIOR NATIONAL, si astfel Premiile nu au valoare DE PALMARES si că DIPLOMELE obtinute  sunt nule.

Regulamentul este specific activitatilor sportul pentru toti, pentru a permite participarea tuturor echipelor sau formatiilor de amatori la competitie, stimuland in acelasi timp echipele cu pregatire de specialitate in domeniu (antrenori si instructori specialisti) sa fie un exemplu de buna practica pentru toti iubitorii acestor discipline sportive, dar tine cont si de regulamentul oficial al Federatiei Internationale de Majorete Sportive, organizatorul Concursulurilor Internationale din Europa.

Va rugam sa studiati cu atentie regulamentul sa il expuneti participantilor / parintilor si in cazul in care exista nelamuriri sa ne contactati la numarul de telefon din antet.

Oricine este liber sa aleaga daca participa sau nu la acest concurs, iar fisa de inscriere constituie acceptul dvs. in conditiile regulamentului. 

Concursul este cuprins in Calendarul DJST, FRSPT si MTS si se afla la a XI- a editie. 

 • Pentru participarea la competitia cu caracter National si Balcanic participantii care doresc sa se inscrie trebuie sa se adapteze Regulamentului de participare descris mai jos si sa completeze fisa de inscriere separat pentru nivelul NATIONAL si BALCANIC!
 • persoana de contact pentru NATIONAL/BALCANIC dna Mihaela Balaceanu : ajsptbz@gmail.com 

 REGULAMENT GENERAL:

PARTICIPANTI:

 • Este o activitate sportiv-educativa nonformala extrascolara la care pot participa echipe/formatii de amatori din: gradinite, scoli, licee, palate ale copiilor, cluburi si asociatii sportive, centre culturale si sportive pentru copii si tineret din tara si din balcani.

Competitia este specifica sportului pentru toti si se desfasoara pe 5 categorii de varsta:

 1. Baby / prescolari  (3 – 5 ani – incadrati pe grupe Mica/Mijlocie /Mare – in functie de numarul total de participanti inscrisi )
 2. Mini /Kinder( clasa 0 si cls I) 
 3. Copii/Kadeti / curs primar (8 – 10 ani – incadati pe clase  II, III, IV in functie de numarul total de participanti inscrisi )
 4. Juniori / gimnaziu (11 – 14 ani)
 5. Seniori / liceu (15 – 19 ani )
 6. Master / Grand Seniors peste 20 de ani open fara limita de varsta

Varsta participantilor trebuie sa fie in concordanta cu datele din actul de identiate si cerintele categoriei. Un grup / formatie poate avea in componenta un numar de X majorete mai mici de varsta si doar 20% majorete mai mari.

CLASA DE PREGATIRE:

1. Clasa  SPECIALITATE ( cu mai mult de 4 ore pe saptamana)
2. Clasa HOBBY ( cu mai putin de 4 ore de pregatire pe saptamana) 

Daca grupul sau formatiile sunt alcatuite din mai mult de 20% sportive mai mari, atunci trebuie obligatoriu sa le incadrati la o categorie superiora de varsta.

O SCOALA, CLUB, ASOCIATIE, etc. POATE PARTICIPA CU Echipe pentru:

1. Grup = 8 – 1o membri.

2. Formatie = + 1o membri

3. Minigrup = 4 – 7 membri

4. Solo /Duo/ Trio = se accepta (daca participantii fac parte dintr-o echipa din concurs)

 SECTIUNILE CONCURSULUI:

Pentru a inlesni posibilitatea incadrarii cat mai corecte a echipelor participante la competitie va prezentam sectiunile la care va puteti inscrie si o scurta descriere a fiecarei subcategorii asa cum sunt ele descrise si la alte competitii de amatori nationale sau internationale:

- Disciplina Majorete:

A. Majorete Traditionale

cu pom-pon - (model european–de fanfara) Coregrafia echipelor care abordează acest stil trebuie sa aiba la bază pasul de marş, fara elemente acrobatice, care poate fi îmbinat cu paşi şi mişcări specifice oricărui alt stil de dans. O majoreta din formatie trebuie sa indeplineasca rolul de capitan al echipei (conducator al echipei) si sa se diferentieze prin ceva distinct (culoare a costumului, simbol ierarhic, etc). Costumul acestor majorete trebuie sa urmareasca obligatoriu linia uniformelor militare.

- cu twirling sau baton - Coregrafia pentru Twirling Baton poate fi o combinatie de pasi de mars, sau alti pasi de dans, gimnastică rtimica şi agilitate în execuţie deopotrivă, transformând evolutia într-un sport pe cât de rar pe atât de spectaculos. Batonul se poate lansa la înălţimi mari si între timp majoreta poate sa realizeze diferite elemente simple de gimnastica, prinzând apoi batonul cu precizie şi naturaleţe.  Cu cat coregrafia este mai dinamica, cu atat devine mai spectaculoasa.  Scaparea obiectului se sanctioneaza conform regulamentului ! Costumul acestor majorete pote fi alcatuit din una sau doua piese (fusta si tunica) si trebuie sa contina in design ceva din caracteristica  militara.

 B) Majorete /Show Dance

(Atentie! In Romania acest stil este de obicei confundat cu un simplu dans combinat cu pom-pom si elemente de gimnastica fara sa se tina seama de tematica dansului, fapt ce nu este in conformitate cu modelul european). Tematica coregrafica la alegere permite abordarea oricarui stil de dans in combinatie cu elemente de gimnastica. Coregrafia trebuie sa  poarte o denumire să aibă o temă calara ( ex: cawboy, ingeri, flori, etc).Se pot realiza si coregrafii care sa aiba ca tema o poveste ( ex. Scufita Rosie – in care Scufita si Lupul sa fie cotati ca solisti alaturi de celelalte majorete din ansamblu)

La acest stil sunt permise:

 • elemente de gimnastica (sarituri, rasuciri, piruette, salturi, altele legate, nu foarte complexe dar executate cu precizie).
 • nu este permisa pauza in coregrafie a randurilor din spate, cand sunt executate elementele de gimnastica, chiar daca aceste elemente nu sunt executate de toti componentii echipei.
 • este acceptata prezenta baietilor
 • este acceptata oprirea in poza daca muzica si coregrafia o permit
 • se pot folosi pasi de dans la alegere
 • formatia de majorete poate fi alcatuita din unu, doi, trei solisti in functie de tematica aleasa.
 • costume trebuie sa fie adecvate temei alese.

Nota: la competitiile internationale la aceasta categorie este permisa folosirea oricarui instrument (cu excepția BATON / TWRLING).

 C. Majorete cu ACCESORII

- steaguri, stegulete, lumini, esarfe, umbrele,etc) Majorete care aleg o coregrafie legata de accesoriile pe care doresc sa le foloseasca in timpul evolutiei, altele decat pom-poni si twirling. La aceasta categorie costumele trebuie sa fie specifice sportului majorete, chiar daca au adaptari specifice temei dansului.

D. Majorete DRILL ( majorete in formatie, fara obiecte, fara accesorii)

Majorete ce au aspectul unei formatii militare (deplasarile fiind executate de intreaga formatie de majorete simultan) si in coregrafie trebuie sa existe combinatie de pasi de dans la alegere cu elemente specifice militaresti executate rapid mai ales cu bratele. Ex: (salut, onor, schimbare de formatie, schimbare de garda, siruri, randuri, etc). Tinuta trebuie sa aiba ceva specific care sa fie evidentiat permanent in timpul dansului (de obicei se folosesc manusi de o anumita culoare, in functie de costumul ales)

E. Majorete HOBBY DANCE (pom-poni /stil american-gallery cel mai des intalnit la noi) bazat pe o coregrafie simpla, fara elemente de dificultate, realizata pe pasi de dans din diverse genuri muzicale. Costumele sunt la alegere in concordanta cu muzica.

 F. majoretele MIX-MIX.

Într-un grup / formatie trebuie să fie utilizate o combinație de MAXIM două instrumente.

 • Un BATON un POM – PON
 • Un BATON un Steag
 • Un POM-PON un Steag ( sau altele)

G. Majorete cheerleading/

majorete model american ( piramide si acrobatii in aer). Coregrafia specifică acestui stil are ca element principal mişcările de gimnastica acrobatica, cu elemente care presupun control, siguranţă şi flexibilitate extrem de bine dezvoltate. Spectaculozitatea unei astfel de coregrafii se datorează piramidelor si săriturilor acrobatice pe care le realizează fiecare echipă. Nu sunt obligatorii pom-ponii deoarece pot incomoda executia. La aceasta categorie pot fi inclusi si baieti. Nu sunt permise elemente acrobatice cu risc major care pun in pericol integritatea corporala sau chiar viata, instructorul sau antrenorul echipei trebuie obligatoriu sa aiba in vedere acest aspect si sa excluda elementele cu risc sau sa asigure personal calificat.

Regulament specific pentru majorete cheerleading:

 • Nu este obligatorie folosirea pom–ponilor pentru a nu ingreuna prizele.
 • Este obligatorie prezenta baietilor care trebuie sa asigure siguranta executiei.
 • Executia evolutiei va fi pe tempou alert.
 • Costumul trebuie sa fie dintr-o singura piesa, iar in picoare obligatoriu incaltaminte usoara si flexibila, cu aderenta pentru orice suprafata.
 • Nu sunt permise exerctiile care implica risc major de accidentare.
 • Pentru a se evita orice accidentare, chiar si usoara, antrenorul este obligat sa asigure distribuirea personalului calificat (cate un instructor/antrenor) pe cele patru linii de tusa gata oricand sa intervina in cazul in care situatia o impune.
 •  Disciplina Gimnastica Aerobica :

 1. a) gimnastica aerobica – elemente usoare si/sau complexe de gimnastica aerobica (in functie de nivelul de pregatire al participantilor) proiectate pe un fond muzical,executate in sincron. A nu se confunda cu gimnastica. Costumele la acest stil trebuie sa fie alcatuite dintr-o singura piesa vestimentara.
 2. b) aerobic dans – pasi de dans standard in aerobic combinati cu elemente usoare de gimnastica executate in sincron. Costumele pentru acest stil pot fi alcatuite in functie de creativitatea instructorului din mai multe piese vestimentare.
 3. c) tae -bo combinatie de arte martiale cu elemente de gimnastica aerobica proiectate pe un fond muzical, executie in sincron. Costumele pentru acest stil pot fi alcatuite in functie de creativitatea instructorului din mai multe piese vestimentare, sau se poate purta chimono.
 4. d) kangoo jumps – exercitii de aerobic cu ghete de kangoo (doar pentru participantii de peste 15 ani) executie in sincron a elementelor. Costumele pentru acest stil pot fi alcatuite in functie de creativitatea instructorului, din mai multe piese vestimentare, dar nu rebuie sa semene cu un costum de dans..
 5. e) zumba - Zumba foloseste o fuziune de dansuri (de la cumbia columbiana la merengue, salsa si calypso la hip hop, reggaeton, etc) creand astfel un program dinamic, captivant si eficient pentru executiile in sincron. Costumele pentru acest stil pot fi alcatuite in functie de creativitatea instructorului din mai multe piese vestimentare, dar nu trebuie sa semene cu un costum de dans.

          – Disciplina Gimnastica Ritmica

Gimnastica Ritmica:(cercuri, panglica, coarda, mingii, maciuci,etc. Este o ramură a gimnasticii, fiind singura disciplină sportivă exclusiv feminină. Este gimnastica artistica combinata cu obiecte.  Programele de gimnastică ritmică se desfășoară pe muzică  și sunt notate de 3 arbitri. Practicanții in functie de abilitati pot folosi cinci articole de echipament în programul lor: cerc, panglica, coarda, mingii, maciuci.  Este asemanatoare gimnasticii artistice, dar se executa doar la sol si coregrafia este combinata cu obiecte. Fiecare obiect are un rol aparte:

 • coarda dezvolta anduranta si elimina tensiunile psihice,
 • cercul creste capacitatea de coordonare,
 • mingea intareste vigilenta,
 • maciucile ajuta la sinconizarea miscarilor corporale si ritmicitate,
 • panglica vine cu un aport de eleganta si feminitate.

Puteti alege oricare dintre aceste obiecte in functie de abilitatile participantilor. Costumele, coafura si machiajul tin de creativitatea profesorului dar trebuie sa respecte caracteristicile gimnasticii ritmice. De obicei la acest gen de concursuri pentru amatori exista si sectiunea show prin care fiecare instructor isi poate pune in valoare propria creativitate.

        – Disciplina Gimnastica Acrobatica – ACROSPORT

Sportul acrobatic sau acrosportul reprezintă, după unii specialiști, o combinare a gimnasticii executata la sol, cu dansul. În acest context poate fi definita ca o îmbinare între frumusețea dansului, tehnica și dificultatea elementelor specifice gimnasticii și armonizarea efortului individual și/sau colectiv.

CATEGORII DE PREGATIRE:

 • Categoria AVANSATI – participanti cu mai mult de 4 ore de antrenament pe saptamana.
 • Categoria HOBBY – participanti cu mai putin de 4 ore de antrenament pe saptamana.

Caracteristicile tehnice ale disciplinei pentru:

Solo /Duo /Trio = participantii pot realiza elemente acrobatice sau fraze acrobatice simple sau complexe transpuse intr-o coregrafie care sa le puna in valoare si latura estetica.

MINI-Grup / Grup/Formatie = participantii pot forma o construcție acrobatica sau combinatie gimnica  în funcție de abilitatile pe care fiecare membru le are. Astfel acestia pot fi :

Acrobati de bază, mijloc sau vârf în cadrul construcțiilor acrobatice:

 • Porteurul sau acrobatul susținător, în cadrul construcțiilor este: cel care susține, ridică, poartă și proiectează.
 • Voltijeurul este cel care: urcă, se răstoarnă, se echilibrează pe unul sau maimulți porteuri.
 • Jokerul este un acrobat polivalent care: are rol în asigurarea securității construcțiilor; acesta îl ajută, susține și îl manipulează pe porteur sau voltijeur și completează figura estetic sau din punct de vedere acrobatic.

ORDINEA INTRARII IN CONCURS A PARTICIPANTILOR :

- Ordinea intrarii in concurs se stabileste in urma realizarii programului de catre organizatori sau a tragerii la sorti in cadrul sedintei tehnice, de catre un reprezentant al echipei, astfel incat fiecare echipa sa beneficieze de minim 10 minute intre evolutii.

- Nu este permisa schimbarea ordinii de intrare in concurs decat pentru cazuri speciale.

CERINTE MINIME INDIFERENT DE SECTIUNE PENTRU(solo, duo, trio, minigrup, grup, formatii)

 • Program liber ales pe muzica proprie pentru oricare sectiune.
 • Muzica aleasa trebuie insa respecte timpul acordat si sa fie specifica varstei si sectiunii in care v-ati incadrat, la fel si costumele, machiajul.
 • Participantii la sectiunea majorete traditionale trebuie sa poarte cizme.
 • Echipamentul formatiei (daca nu exista un capitan) sau solo, duo, trio, trebuie sa fie identic cu cel al echipei si in concordanta cu tema coregrafiei.
 • Sportivele trebuie sa aiba parul prins intr-o coafura adecvata costumului ales, machiajul si coafura fiind criteriu de jurizare distinct (costume / tinuta) .
 • Participantii trebuie sa se prezinte pe spatiul de concurs numai dupa ce au fost anuntati la microfon.
 • Salutul este obligatoriu pentru toti participantii, exceptie fac doar prescolarii.
 • Orice echipa trebuie sa foloseasca obligatoriu in coregrafie schimbari de formatii. Cu cat sunt mai multe, cu atat coregrafia este mai valoroasa.
 • In coregrafiile unde sunt permise elementele de gimnastica se pot face ridicari pana la un etaj si jumatate / maxim doua etaje: un etaj = inaltimea unei persoane/½ = ingenunchere, ridicare pe genunghi, in spagat, sfoara, etc.
 • Nu sunt permise prize care pun in pericol integritatea corporala a executantului.
 • Nu este permisa stationarea in poza mai mult de 4 – 8 timpi muzicali.
 • Muzica trebuie sa fie in format mp3/pe CD sau stic. Nu raspundem de suporturile audio defecte sau virusate si va anuntam ca folosirea unor suporturi care nu pot fi citite poate constitui eliminarea din concurs. Este indicat sa veniti cu un CD / stick de rezerva pentru a evita orice neplacere.
 • CD-urile cu muzica proprie pentru fiecare coregrafie se probeaza la pupitrul tehnic si ulterior se predau la sunetist inainte de fiecare evolutie. In momentul intrarii in concurs participantii sau instructorul ridica bratul pentru a atentiona sunetistul ca poate da drumul la melodie.
 • CD-ul trebuie inscriptionat doar cu melodia din concurs.
 • Nu sunt admise : CD-uri zgariate, telefon cu cablu de date, etc.
 • Timpul acordat evolutiei ( minute)
  • Pentru minigrup / grup / formatie
   • pentru prescolari = Minim 1.30 – Maxim 2.40 cu timpul alocat intrarii si iesirii de pe suprafata de concurs
   • pentru celelalte categorii de varsta minim 2.30 – maxim 4.00 cu timpul alocat intrarii si iesirii de pe suprafata de concurs
  • Timpul acordat pentru solo, duo, trio (minute)
   • Minim 1.15 – Maxim 2.00 minute, fara timpul de intrare si iesire indiferent de categoria de varsta.
  • Evolutia, indiferent de stil, trebuie sa curga, fara sincope in executie.
  • Nerespectare acestor cerinte atrage dupa sine penalizaea echipei de la 0,25 pana la 1 pct.

CE DEPUNCTEAZA JURIUL:

 • Randurile, sirurile asimetrice la fiecare schimbarile de formatie, cu pana la 4 pct.
 • Daca obiectele / accesoriile sunt scapate in timpul executiei cu pana la 2 pct.
 • Desincronizarea grava si/sau repetata in dans /fiecare desincronizare cu cate 1 pct pana la 5 pct.
 • Executia defectuasa sau nesigura a elementelor de gimnastica cu pana la 3 pct.
 • Daca echipele nu au folosit salutul atat la intrarea cat si la iesirea din spatiul de concurs 1 pct.
 • Daca costumele sunt necorespunzatoare sau inadecvate sectiunii alese cu pana la 4/5 pct.
 • Daca coafura si machiajul nu sunt adecvate cu pana la 3 pct.
 • Daca impresia generala de ansamblu este alterata de greseli in evolutie cu pana la 4 pct
 • Executia defectuasa a coregrafiei ( figuri, pasi de dans) cu pana la 4/5 pct.

PENALIZARI:

 • Orice depasire a timpului acordat se sanctioneaza cu 0,25 pct.
 • Daca instructorul sta in fata echipei si arata miscarile (exceptie fac echipele de prescolari, fara insa ca instructorul sa intervina intr-un alt mod) cu 1 pct. Sunt acceptati doar coordonatorii de la echipele de gradinita.

CRITERII DE APRECIERE/ punctajul maxim pentru o echipa este de 50 puncte. Fiecare evolutie este cotata de arbitrii (juriu) din nota 10 pentru fiecare criteriu.

 • originalitate / incadrarea corecta a dansului /coregrafia /10 pct
 • costume / machiaj / coafura / 10 pct
 • imaginea de ansamblu / sincronizare / schimbari de formatie / 10 pct
 • impresia tehnica / dificultatea figurilor / executie / 10 pct
 • impresia artistica /expresivitate / creativitate/ 10 pct
Total maxim posibil pe evolutie = 50 pct.
Total minim posibil pe evolutie = 25 pct.

JURIZARE – NOTARE

 • Notele acordate de juriu vor fi de la 5 la 10.
 • Nota va fi intreaga fara jumatati de punct.
 • Fiecare membru al juriului isi va scrie nota pe fisa de jurizare conform rubricilor descrise mai sus. La final isi va aduna toate notele si va rezulta un punctaj. Punctajul final al fiecarui membru al juriului va fi adunat si impartit la 5 (numarul de criterii de jurizare) si apoi la 3 (numarul membrilor din Juriu). Media rezultata va fi punctajul final pentru evolutia respectiv

Ex: 48 pct ( arbitru 1) + 41 pct. (arbitru 2)+ 44 pct.( arbitru 3) = 133 pct : la 3 (numarul arbitrilor)  si : la 5 (criterii)=8,86 punctaj final sau medie finala.

 • La media finala se adauga penalitatile descrise, daca ele exista.
 • Daca exista doua formatii cu acelasi punctaj, ambele obtin acelasi loc.
 • Juriul va fi alcatuit din specialisti si organizatori.

DESCALIFICAREA ECHIPEI:

-   Tabele incomplete ( ex: fara semnaturi, fara data nasterii…eTc).
- Ridicarile la peste 1 etaj si ½ pentru toate sectiunile mai putin cheerleading care pot face ridicari pana la 2 etaje daca acestea nu pun in pericol integritatea corporala a participantilor.
- Lipsa de fari-play a echipei, a unui membru al echipei, a familiilor sau a oricarei alte persoane care insotiteste grupul, la anuntarea rezultatelor, sau in momentul premierii.
-  Falsificarea unui nume sau a varstei concurentilor/Lipsa fiselor de inscriere in original.
- Lipsa adeverintelor medicale sau a parafei medicului echipei care sa ateste ca toti participantii sunt apti din punct de vedere fizic pentru a participa la competitie.
- Comportament neadecvat, adresare urata sau provocarea unor leziuni oricarei persoane implicate in competitie (arbitrii,concurenti,antrenori,conducatori de delegatii,membrii ai juriului,s.a)
-  Consumul de alcool sau al etnobotanicelor.

PREMIERE:

Pentru ca este o competiei pentru amatori toti participantii de la nivelul national/balcanic vor primi medalia concursului, indiferent de locul ocupat, iar  premierea se va face astfel:

Daca sunt mai putin de 3 participanti pe categorie de varsta sau sectiune:

Locul 1 pentru toti participantii care obtin media generala intre nota 9.00 si 10

Locul 2 pentru toti participantii care au  media generala intre nota 8.00 si 8.99

Locul 3 pentru toti participantii care au media generala intre nota 7.00 si 7.99

Mentiuni pentru toti participantii care au media generala intre 6.50 si 6.99

Diplome de participare pentru medii mai mici de nota 6.50

Daca sunt  3 participanti pe disciplina/ categorie/sectiune atunci se vor acorda locurile 1,2,3 de la punctajul cel mai mare catre cel mai mic, indiferent de media generala obtinuta in urma jurizarii.

 1. TROFEUL BALKANIC ,,FEMI-SPORT,, va fi acordat pentru o singura echipa romaneasca sau pentru o singura echipa straina care a participat cu cel putin doua coregrafii distincte si a obtinut cea mai mare medie din clasamentul final general. Echipa care castigă acest premiu este scutită de plata taxelor de concurs din anul urmator ( pentru maxim dou evolutii) .
 2. TROFEUL NATIONAL FEMI-SPORT va fi acordat pentru o singura echipa româneasca care a participat in cadrul competitiei cu cel putin doua evolutii/coregrafii distincte si a obtinut cea mai buna medie din clasamentul final si este scutită si aceasta de plata taxelor de inscriere in concurs din anul urmator ( pentru o evolutie in concurs) .
 3. TROFEUL ,,DAOR MAJORETA DE AUR,, este oferit pentru cea mai mare nota / medie de la solo, duo, trio, grup, formatie  (indiferent de stilul ales). Trofeul este unic si se acorda o singura data la solo sau duo/trio si o singura data la grup/formatie la disciplina MAJORETE.
 4. TROFEUL ,,D-AOR – GIMNASTA DE AUR ,, este oferit pentru cea mai mare nota din concurs de la fiecare disciplina in parte: gimnastica ritmica, aerobica, acrogym, separat atat la solo sau duo/trio ( in functie de nota cea mai mare ) cat si la grup / formatie. Trofeul este unic si se acorda o singura data la solo,  duo/trio si o singura data la grup/formatie la fiecare disciplina in parte.
 5.  ,,Premiul de FIDELITATE,,  premiu oferit In Memoriam George Balaceanu pentru Clubul Spotiv sau Scoala/Asociatia care are cele mai multe prezente CONSECUTIVE in editiile anterioare ale concursului si Bursa de Merit in valoare de 500 de lei acordata profesorului coregraf care conduce Clubul/ Scoala de Dans/Gimnastica, respectivă.
 6. PREMII SPECIALE 
 7. Echipele din Romania căstigatoare ale Trofeului National si Trofeului Majoreta de Aur câstigă o excursie gratuită la Cupa Europeana a Majoretelor din 2023,  competitie din calendarul Federatiei Internationale de Majorete ( in anumite termene si conditii stabilite de organizatori)

STABILIREA CLASAMENTULUI:

Clasamentul se face  in functie de punctaj/medie la sfarsitul concursului pentru

 1. b) Nivel National solo/duo/trio/minigrup/grup/formatii:
 2. B) Nivel Balcanic minigrup/ grup/formatii pe sectiuni si categorii de varsta pentru toate disciplinele din concurs: majorete, gimnastica ritmica si gimnastica aerobica

ORGANIZATORICE:

  • Rezervarile pentru cazare trebuie facute din timp pana cel tarziu la data limita pentru inscrieri, in regim de Hotel la Hotel Sport situat langa Sala Sporturilor, sau la Caminele Liceului Sportiv Buzau.
  • Cazarea,Transportul si masa sunt suportate de catre participanti !
  • Participantii trebuie sa aiba asupra lor OBLIGATORIU Adeverinta medicala cu specificatia APT PENTRU EFORT FIZIC de la medicul de familie sau cel de medicina sportiva, sau tabel nominal cu rubrica separata cu avizul medicului unitatii de invatamant la care activeaza participantul, sau declaratie pe proprie raspundere a parintilor.  Adeverinta/Declaratia va fi atasata la dosarul de inscriere si inmanata organizatorilor la sedinta tehnica.
  • Inscrierile se fac  prin e-mail cu transmiterea tabel nominal la adresa din antetul din invitatia oficiala care a fost deja transmisa prin e-mail. Originalul acestui tabel va fi adus obligatoriu in ziua concursului semnat de catre participanti / parinti si instructor, parafat de conducatorul institutiei sau asoc. pe care o reprezentati si inmanat organizatorilor la sedinta tehnica.
  • Tot pana la finalul perioadei de inscriere trebuie achitata si taxa/contributia de participare, prin banca.
  • Daca aveti mai multe echipe participante in competitie veti intocmi tabel separat pentru fiecare echipa, chiar daca reprezinta acelasi club sau unitate de invatamant.
  • Pentru echipele care doresc sa participe la doua sectiuni distincte (ex: gimnastica aerobica si majorete sau majorete si gimnastica ritmica sau majorete cu baton si majorete cu pom-pon) trebuie sa se specifice CLAR ACEST ASPECT pe fisa de inscriere.
  • Validarea echipelor se efectueaza la sedinta tehnica dupa prezentarea tabelului nominal in original in care va fi scrisa clar varsta participantului, semnaturile acestora sau a parinterlui/instructorului, adeverinta medicala, semnatura si stampila unitatii scolare sau a clubului din care faceti parte, sectiunea aleasa si subsectiunea corespunzatoare. Va rugam NU transmteti alt model de tabele deoarece NU VOR FI LUATE IN CONSIDERARE.
  • Fiecare instructor/profesor /coordonator are obligatia de a citi parintilor acest Regulament.
  • Semnarea fiselor de inscriere reprezinta acceptul parintelui cu privire la participarea copilului la acest concurs in conditiile stabilite prin regulament.
  • Contestatiile sunt admise doar in ziua concursului.

TAXE DE PARTICIPARE pentru NIVELUL NATIONAL /BALCANIC:

 • 50 de lei/de persoană componentă a echipei ( mini-grup, grup – formatie) pentru o evolutie in concurs
 • 100 de lei/de persoană componentă a echipei ( mini-grup, grup – formatie) pentru două evolutii in concurs.
 • 100 de lei /pers pentru o evolutie la solo,duo, trio.
 • La sectiunile solo, duo, trio, se pot inscrie doar majoretele / gimnastele care sunt componente ale unei echipe din concurs.
 • Contributia pentru taxa de insciere asigura fondul de premiere.
 • Echipele sunt oficial inscrise in competitie pe baza fisei de inscriere si dupa achitarea contributiei de participare  in contul Asociatiei Jud. Sportul Pentru Toti Buzau, CUI: 15268240, Buzau, Cont nr.:RO13BREL110037026RO11001  deschis la LIBRA BANK – Buzau. Pe ordinul de Plata veti trece la rubrica DESCRIERE:

Contributie inscriere conf. regulament pt. x participant formatie si x solo/duo.

 • Participantii din Buzau sunt invitati sa achite contributia de participare la sediul AJSPT Buzau in functie de termenul oficial, pentru a fluidiza desfasurarea sedintei tehnice. Se elibereaza chitanta.                                 
 • Programul oficial al competitiei va fi transmis dupa perioada de inscriere.
 • Organizatorii isi rezerva dreptul de a aduce modificari acestui regulament daca nevoia o impune, la fel si programul, care poate fi modificat/adaptat in functie de numarul de participanti, de conditiile meteorologice sau din alte motive care ar putea perturba buna desfasurare a competitiei.
 • Detalii suplimentare la nr.de tel. 0761671167 sau e-mail ajsptbz@gmail.com d-na Mihaela Balaceanu / Director Executiv

FORMULAR DE INFORMARE ȘI CONSIMȚĂMÂNT PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Prin prezenta vă aducem la cunoștință faptul ca toti cei care vor dori să se inscrie in competiiile sau la activitatile noastre vor completa documentatia aferentă, solicitand Anexa ( fisa de inscriere ) si Declaratia pe e-mail   ajsptbz@gmail.com .

Asociatia Judeteana Sportul Pentru Toti Buzau respectă dreptul la protecția datelor cu caracter personal și consideră că deținerea și prelucrarea acestora trebuie efectuată conform legii 677/2001.  Prin acceptarea acestui regulament de catre participanti, sau după caz, parinti /tutorii legali , A.J.S.P.T Buzau isi rezervă dreptul de a prelucra si folosi datele personale ale participantilor, in conformitate cu prevederile GDPR si a legislatiei in vigoare, in calitate de organizator, prin intermediul regulamentelor activitatilor proprii din calendarul competitional, sau desfasurate ad-hoc, conform scopului si obiectivelor asociatiei.

Scopul prelucrării datelor personale: datele personale furnizate de dumneavoastră se vor utiliza în scopul inscrierii si al participării la concursul ”FESTIVALUL BALCANIC FEMI-SPORT ,,, al premierii participantilor, al promovarii imaginii de grup sau individuale ale castigatorilor sau a participantilor in timpul competitiilor / festivalurilor/ activitatilor organizate.

*Categorii de date personale prelucrate: pentru înscrierea și participarea la concurs sunteți rugat să completați formularul de înscriere Anexa 1 si Declaratia pe care le veti primi la solicitare, pe e-mail, cu următoarele date: nume, prenume și vârsta concurentului/concurenților, adresa de e-mail și numărul de telefon si adresa postală a reprezentantului ce trimite formularul, categoria de vârstă și categoria de dans în care este inclus participantul sau participanții. În această categorie sunt incluse materialele foto/video de la eveniment, ce pot fi folosite pe site-ul web și pe pagina de facebook a organizatorului.

*Destinatarii datelor personale: informațiile furnizate de dumneavoastră vor fi utilizate de reprezentanul legal al asociatiei pentru buna desfășurare a competiției (redactarea diplomelor și confirmarea categoriei de vârstă în care va fi încadrat participantul)

 • Relatii suplimentare la telefon: 0761671167 d-na Mihaela Balaceanu / director festival
 • Email: ajsptbz@gmail.com

VA DORIM MULT SUCCES !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>