D’AOR Grand Prix 2017

D’AOR reprezinta primul concurs romanesc marca inregistrata la clasa EDUCATIE prin activitati culturale si sportive.  La acest moment D*AOR cel mai important premiu pentru coregrafii si dansatorii amatori din Romania deoarece premiile obtinute va pot propulsa la cele mai frumoase festivaluri din Europa cu care Asociatia Multiculturala Dans Art Open este partenera!

Festivalul – Concurs – D’AOR Grand Prix – este organizat de Asociatia Multiculturala Dans Art Open in parteneriat cu AJSPT Buzau si Centrul Cultural Busteni.

Premiile D’AOR acordate anual sunt unice in Romania si reprezinta un succes de palmares !

    Concursul National de DANS 

,,D’AOR Grand Prix,,

     se va desfasura in perioada    

1 -2-3 DECEMBRIE 2017 

                la Sala de Spectacole a                  

Centrului Cultural ” Aurel Stroe”   

din frumoasa statiune montana

Busteni.

Orasul Busteni are o pozitie spectaculoasa in lantul statiunilor de pe Valaea Prahovei, fiind asezat chiar la poalele muntilor Bucegi, unde se poate admira la fiecare pas frumusetea si goliciunea stancilor. Statiunea Busteni este considerata “Poarta Bucegilor” si paradisul alpinistilor., datorita pozitiei sale, de aici deschizandu-se numeroase cai de acces pe munte. Atractiile turistice cele mai cunoscute in toata Europa fiind: Babele, Sfinxul, Crucea Caraiman, Cascada Urlatoarea, Varful Omu, dar si - Partia Kalinderu – astazi una dintre cele mai moderne din tara. Un obiectiv turistic de referinta in Busteni, pentru turistii mai putin familiarizati cu urcatul pe munte este Castelul Cantacuzino, care strajuie falnic orasul dintre varfurile brazilor doar la cateva sute de metrii de gara CFR. 

Pentru ca orasul gazda al ”D’AOR – Grand Prix” – Romania - este Busteni si tinand cont de mini-vacanta de 1 decembrie va invitam cu aceasta ocazie la petrecerea celor 2-3 zile de festival intr-o atmostera mirifica la poalele muntilor, unde arta dansului isi va putea dea mana cu geografia, istoria prin vizitarea obiectivelor turistice din zona Sinaia-Busteni dar si cu un program special extrascolar.

Programul Concursului ”D’AOR – Grand Prix” – Romania 2017:

Programul (orientativ) este conceput pentu 3 zile de concurs.

1 DEC.  2017

– orele 10.00 Sedinta Tehnica 1
- orele 11.00 CONCURS  CATEGORIA SEMIPROFESIONISTI (care se antreneaza mai mult de 6 ore pe saptamana) – Kinderi/ Mini/ Copii / Juniori  /Seniori (solo,duo,trio, minigrup ) 
- orele 21.00 sfarsitul primei zile  de concurs
Programul ar putea fi modificat/adaptat in functie de numarul de participanti
 

 2 DEC.  2017

- orele 10.00 -PREMIERE CATEGORIA SEMIPROFESIONISTI
- orele 11.00 Sedinta Tehnica 2
- orele 13.00 – CONCURS AMATORI SI SEMIPROFESIONISTI  – Grupuri si Formatii /  Copii / Juniori / Seniori 
- orele 21.00 sfarsitul celei de-a doua zi  de concurs
Programul ar putea fi modificat/adaptat in functie de numarul de participanti
 

  3 DEC.  2017

- orele 10.00 PREMIERE FORMATII
- Orele 12.Sedinta tehnica 3
- orele 13.00  CONCURS  SECTIUNEA AMATORI ( care se antreneaza mai putin de 6 ore pe saptamana) / Kinderi /Mini / Copii / Juniori / Seniori / Solo/Duo/Trio/Minigrupuri 
- orele 18.00 PREMIERE 
Programul ar putea fi modificat/adaptat in functie de numarul de participanti
 

Programul va fi definitivat si afisat dupa perioada de inscrieri si organizatorii ar putea aduce adaptari in functie de numarul de participanti si de programul scolar. 

Premiile D’AOR – Grand Prix pentru anul 2017 sunt :

Premiul D’AOR – ,,Balerina de Aur,, Romania 2017 –pentru solo dans clasic sau contemporan FETE – si bursa in valoare de 300 de euro la VIBE InternationalVienna 2018 pentru coregrafia cu nota cea mai mare din concurs. Detalii in regulament.

Premiul D’AOR – ,,Dansatorul de Argint,,  Romania 2017 –pentru coregrafia cu nota cea mai mare de la solo dans clasic sau contemporan BAIETI – si bursa in valoare de 300 de euro la VIBE International – Vienna 2018. Detalii in regulament.

Premiul D’AOR -,,Regina Muzical,, - Romania 2017  pentru coregrafia cu nota cea mai mare de la muzicall /sectiunea solo  si bursa in valoare de 300 de euro la VIBE InternationalVienna 2018. Detalii in regulament.

Premiul D’AOR  – ,,Regina Orientului,, - Romania 2017 – pentru coregrafia cu nota cea mai mare la dans oriental sau indian / sectiunea solo si  bursa in valoare de 300 de euro la VIBE International – Vienna 2018. Detalii in regulament.

Premiul D’AOR – ,,Regina MTV –Comercial,- Romania 2017 – pentru dans inspirat din coregrafiile MTV / sectiunea solo si bursa in valoare de 300 de euro la VIBE International - Vienna 2018. Detalii in regulament.

Premiul D’AOR – ,,Dansatorul de Argint,, – Romania 2017 - pentru minigrup-ul si/sau grupul care obtine cea mai mare nota/medie din concurs si TABARA GRATUITA la Mare pe perioada Festivalul Dans Art Romania Open Navodari ( iulie 2018). Daca castigatorii sunt din judetul Constanta atunci premiul este reportat pentru excursia din Bulgaria.

Premiul D’AOR – ,,Dansatorul de Argint,, – Romania 2017 – pentru formatia care obtine cea mai mare nota/medie din concurs si EXCURSIE GRATUITA la Festivalul International din Bulgaria ( august 2018). 

Premiul D’AOR – Grand Prix – GOLD 2017 / SOLO = bursa in valoare de 500 euro la VIBE International (Viena – Austria) sau Hellas Youth Ballet Compettition (Grecia) – pentru cea mai buna medie generala din clasamentul final general (de la toate dansurile/evolutiile cu care castigatorul/castigatoarea s-a prezentat in concurs)

Premiul D’AOR – Grand Prix – SILVER 2017  / SOLO bursa in valoare de 400 de euro la VIBE International (Viena – Austria) sau Hellas Youth Ballet Compettition (Atena-Grecia) pentru a doua medie generala din clasamanetul final general (de la toate dansurile/coregrafiile cu care castigatorul/castigatoarea s-a prezentat in concurs)

Toate minigrup-urile, grupurile si formatiile de dans care vor obtine in clasamentul general final note mai mari de 9 / pe coregrafie sunt calificate la VIBE Viena ( daca sunt axate pe balet si contemporansi isi pot achita toate costurile aferente deplasarii) .

Premiile nu se distribuie in lipsa decat in situatii exceptionale !!!

Toti castigatorii premiilor speciale mentionate mai sus sunt obligati sa isi anunte intentia de a participa la VIBE International sau la Hellas Youth Ballet Compettition (Grecia) 2018 – in termen de 15 zile calandaristice de la Premiere prin scrisoare de intentie oficiala (cu date personale de identificare ( nume castigator, nume coordonator si telefon conctact, semnatura in si daca este cazul stampila entitatii pe care o reprezinta) transmisa prin e-mail la danceartopen@gmail.com. Dupa acest termen se va considera  renuntarea  castigatorului la acest premiu si acesta va fi reportat, in functie de decizia Consiliului Director al AMDAO.

Inscrierile pentru D’AOR Grand Prix –  se fac pana la data de 20 – noiembrie – 2017 !!!  Dupa aceasta data nu se mai fac inscrieri indiferent de motivul intarzierii.

Contributia pentru participare:

Sectiunea – solo, duo, trio, minigrup = 120 lei / pentru participare / de persoana si pentru maxim doua evolutii diferite in concurs. Pentru fiecare dans in plus la aceasta sectiune se va achita o taxa suplimentara de 40 de lei/de persoana.  Participantii care se inscriu in concurs cu o singura coregrafie vor achita aceiasi contributie de 120 de lei.

Sectiunea – grup / formatii = 40 de lei / persoana / evolutie.  

Pentru fiecare evolutie in plus indiferent de sectiune taxa este de 40 de lei/pers

 • Taxa de participare LA FESTIVAL reprezinta fondul de premiere si se va putea achita de la orice banca, in contul titularului / organizatorilor : Asociaita Multiculturala Dans Art Open –Cod fiscal: 34197420  - Banca Transilvania : RO60 BTRL RONC RT03 4795 6201.   Sub forma de contributie participare festival. Detalii in Regulament.
 •  Masa si cazarea vor fi suportate de catre participanti. Pentru cazare si masa (in conditii foarte bune si preturi rezonabile) va rugam sa contactati direct partenerii nostrii: Centrul de Pregatire pentru Personalul din Industrie Busteni ( pagina de facebook) si tel: 0244/321034 sau officebusteni@cppi.ro

 Participanti :

Sunt invitate sa participe scolile si cluburile de dans particulare, asociatiile culturale si de tineret, unitatile de invatamant, centrele culturale, palatele copiilor,s.a. Consursul se adreseaza tuturor dansatorilor amatori din Romania indiferent de varsta.   Dansator amator reprezinta, in viziunea organizatorilor, orice practicant al artei dansului care nu are diploma de specialitate in domeniu  sau nu este legitimat la un club de dans sportiv afiliat FDS ( Federatia de Dans Sportiv).

 Categorii de varsta din concurs:

 • Kinderi = Prescolari ( 4-6 ani)
 • Mini = ( 7-9 ani) 
 • Copii  =  ( 10 – 12 ani )
 • Juniori = Gimnaziu ( 13-15 ani )
 • Seniori = Liceu ( 16 – 19 ani )
 • Open Class – open = la aceasta categorie sunt inclusi toti iubitorii dansului care nu se regasesc la niciuna dintre categoriile da varsta de mai sus.
 • Gold Class = si cei care coordoneaza au dreptul sa dea exemple de buna practica alaturi de elevi= instructorii, coregrafii, profesorii de dans, daca fac parte dintr-un duet, trio, mini-grup, grup.  Este o clasa distincta in concurs prin care orice coordonator isi poate pune in valoare profesionalismul alaturi de elevii sai, dar nu sunt inclusi la premiile speciale. 
 • Pentru sectiunile solo, ne pastram posibilitatea de a modifica incadrarea in categoriile de varsta in functie de numarul de participanti pe sectiune (ex: daca vor fi mai mult de 3 participanti de 7 ani, vom realiza categorie distincta care sa nu concureze cu cei de 9 ani daca si acestia sunt mai multi de 3,deoarece consideram ca acest concurs trebuie sa ii incurajeze pe cei mici) .
 • Alte detalii la rubrica  Regulament 2017.

 

organizatori  si parteneri:

Asociatia Multiculturala Dans Art Open din Romania

presedinte – Mihaela Balaceanu si

Centrul Cultural ‘Aurel Stroe’ din Busteni

director  – Constantin Spurcaciu

va ureaza

MULT SUCCES !!!

 

Comments are closed.