D’AOR Grand Prix – Romania – Concurs De Dans

D’AOR  reprezinta primul concurs romanesc de DANS marca inregistrata la clasa EDUCATIE, CULTURA, INSTRUIRE prin activitati artistice, culturale si sportive.  D’AOR  este cel mai important premiu pentru sportivii, coregrafii și dansatori  amatori sau profesionisti din România.

Concursul de Dans – D’AOR GRAND PRIX –  este organizat de Asociația Multiculturala Dans Art Open în parteneriat cu AJSPT Buzău și Centrul Cultural ,, Aurel Stroe ,, Busteni.

Premiile D’AOR  unice în România se acordă anual și reprezinta un succes real de  palmares!

- D’AOR GRAND PRIX – România -

perioada 1-4 decembrie 2022

desfasurare pe scenă – Busteni – Centrul Cultural 

data limită pentru inscriere 10 noiembrie 2022

din acest an va asteptam cu un program inedit: CONCURS si ATELIERE ( detalii mai jos)

Orasul Busteni este o pozitie spectaculoasa in lantul statunilor de pe Valaea Prahovei, fiind asezat clar la poalele muntilor Bucegi, unde nu se poate admira fiecare treaba frumusetea si goliciunea stancilor. Statiunea Busteni este considerată „Poarta Bucegilor” și paradis alpinistilor; de aici se deschide numărul de cai de acces la munte. Atractiile turistice cele mai cunoscute in toata Europa sunt: ​​Babele, Sfinxul, Crucea Caraiman, Cascada Urlatoarea, Varful Omu, dar si  - Partia Kalinderu – astazi una dintre cele mai mai moderne moderne din tara. Un obiectiv turistic de referință în Bușteni, pentru a arăta mai puțin familiarizați cu urcatul pe munte este Castelul Cantacuzino, care strajuie falnic orasul dintre varfurile brazilor, nu departe de Gara CFR. 

Pentru ca orasul gazda al ” D’AOR – GRAND PRIX ” – România – este Busteni incepand din acest an, tinand cont de minivacanta de 1 decembrie va invitam pentru petrecerea celor 2 sau 3 zile de concurs intr-o atmosferă de poveste la poalele muntilor, unde arta dansului poate fi acordata cu geografia și istoria locului pentru vizitarea obiectivelor turistice și istorice din zona Sinaia-Busteni.

Cazarea

Cazarea participantilor poate fi realizata la partenerii nostri : Centru Pentru Pregatire a Personalului din Industirie CPPI Busteni unde exista posibilitatea de alegere intre camere in regim hotelier sau in regim de hostel  . Va rugam sa aveti in vedere faptul ca locatia are 100 de locuri de cazare si va trebui sa va faceti rezervari in timp util. Detalii la Nr de tel 0244/321034 sau 0244/320867 si e-mail officebusteni@cppi.ro 

Premiile anuale D’AOR – Grand Prix în valoare totală de 6000 de euro:

Toti dansatorii vor primi medalie cu locul ocupat si diplomă dacă sunt clasati pe unul din locurile 1,2,3.

PREMIILE  D’AOR – Grand Prix – GOLD  pentru SEMIPROFESIONISTI sunt toate premiile mai jos enumerate si cate o gratuitate pentru inscrierea primilor 3 castigatorilor  la VIBE International (Viena – Austria) 

 • Premiul D’AOR – ,, Balerina de Aur ,, – România –  pentru solo dans clasic sau contemporan FETE –  pentru coregrafia cu nota cea mai mare din concurs.
 • Premiul D’AOR – ,, Balerinul de Aur ,, – România - pentru coregrafia cu nota cea mai mare din concurs clasic sau contemporan / solo BAIETI .
 • Premiul D’AOR – ,, Regina Muzical ,, – România - pentru sectiunea muzicall / solo si formatii
 • Premiul D’AOR – ,, Regina Orientului ,, – România – pentru sectiunea oriental sau indian/ solo si formatii.
 • D’AOR Premiul – ,, Regina MTV -Comercial,,- România – pentru sectiunea  MTV solo si formatii.
 • D’AOR premiul – ,, Regina – Fantezie,- România – pentru Sectiunea Fantezie /solo si formatii .
 • D’AOR premiul – ,, Regina – dans- Caracter,- România  – pentru dans de caracter / solo si formatii .
 • D’AOR premiul – ,, Regina – Acro – Show,, - România  – pentru o Acro-show / solo si formatii . 
 • D’AOR premiul – ,, Regina –  Show – Dance,, - România  - pentru o latino show / solo si formatii.
 • D’AOR premiul – ,, Regina –  Feestyle ,, - România  - pentru sectiunea freestyle/ solo si formatii 
 • D’AOR premiul – ,, Regina –  Contemporan ,, - România  - pentru sectiunea  contemporan/ solo si formatii .

PREMIUL D’AOR GRAND PRIX – SILVER –  pentru AMATORI : cuprinde toate premiile mai jos enumerate si cate o gratuitate pentru inscrierea primilor 3 castigatori  la VIBE International (Viena – Austria) 

Concursul internațional de muzica si dans din Bulgaria . Taxele de concurs vor fi achitate de Asociatia Multiculturala Dans Art Open.

 • Premiul D’AOR – ,,Balerina de Argint ,, – România –  pentru solo dans clasic sau contemporan FETE –  pentru coregrafia cu nota cea mai mare din concurs.
 • Premiul D’AOR – ,, Balerinul de Argint ,, – România - pentru coregrafia cu nota cea mai mare mare a solului în clasic sau contemporan BAIETI .
 • Premiul D’AOR – ,, Regina Muzical ,, – România - pentru sectiunea muzicall / solo si formatii ..
 • Premiul D’AOR – ,, Regina Orientului ,, – România – pentru sectiunea oriental sau indian / solo si formatii .
 • D’AOR Premiul – ,, Regina MTV -Comercial,,- România – pentru sectiunea  MTV solo si formatii .
 • D’AOR premiul – ,, Regina – Fantezie,- România – pentru Sectiunea Fantezie /solo si formatii .
 • D’AOR premiul – ,, Regina – dans- Caracter,,  - România  – pentru dans de caracter / solo si formatii .
 • D’AOR premiul – ,, Regina – Acro – Show,, - România  – pentru o Acro-show / solo si formatii. 
 • D’AOR premiul – ,, Regina –  Show,, - România  - pentru o latino show / solo si formatii.
 • D’AOR premiul – ,, Regina –  Feestyle ,, - România  - pentru sectiunea freestyle/ solo si formatii . 

La aceste premii se mai adauga PREMIILE SPECIALE  D’AOR

 • Premiul D’AOR – ,, Coregraful Anului ,, – pentru profesorul-coreograf care va impresiona juriul pentru creativitatea în cadrul D’AOR Grand Prix – cu un vaucer de vacanta în valoare de 300 de euro.
 • Premiul Special al Juriului : ,,D AOR – George Balaceanu,,  premiu oferit de organizatori IN MEMORIAM pentru FIDEITATE Scolii de Dans care este la minim a 3 – a participare consecutiva în concurs și  Bursa Merit  în valoare de  1000 de lei  acordată profesorului coregraf care conduce Scoala de Dans respectiva.

Anuntam coregrafii si profesorii ca toate evolutiile de la solo, duo, trio, minigrup/ grup care vor obtine note mai mari de 9 / pe sectiunea la care s-au inscris sunt promovate in competitii internationale  precum VIBE – Viena ( acestia trebuie sa isi poata achita toate costurile aferente inscrierii, participarii, cazarii si deplasarii).  

Premiile nu se distribuie in lipsa decat in situatii exceptionale si bursele valorice se acorda doar o singura data, adica un castigator nu poate obtine decat o singura bursa valorica!!! Premiile /Bursele sunt alocate in anumite termene si conditii. 

Toti castigatorii premiilor speciale mentionate mai sus sunt obligati sa respecte termenele si conditiile impuse de organizatori. Toti castigatorii premiilor speciale / burse au la dispozitie 15 zile calendaristice de la PREMIERE sa isi anunte intentia de a participa la VIBE International (Austria) – prin scrisoare de intentie oficiala (cu date personale de identificare ( nume castigator, nume profesor/coordonator si telefon conctact, semnatura in si daca este cazul, stampila entitatii pe care o reprezinta) transmisa prin e-mail la ajsptbz@gmail.com sau danceartopen@gmail.com. Dupa acest termen organizatorii vor considera  renuntarea  castigatorului la acest premiu, si scrisoarea de intentie nu va mai fi luata in considerare indiferent de motivul invocat. Pentru detalii legate de punctajele obtinute in cadrul concursului ne puteti transmite solicitari scrise pe e-mail in baza desfasuratorului,  in termen de maxim 3 de zile de la producerea evenimentului.

Regulament   ”D’AOR – Grand Prix” România

Participanti :  Sunt invitate sa participe scolile si cluburile de dans particulare, unitatile de invataman vocationale, asociatiile culturale si de tineret, centrele culturale, palatele copiilor,s.a. Concursul se adreseaza tuturor dansatorilor amatori si semiprofesionisti din Romania indiferent de varsta.  

Dansator AMATOR reprezinta, in viziunea organizatorilor, orice practicant al artei dansului care practica dansul liber, fara sa fie inscris la o scoala vocationala de profil si la care perioada de pregatire saptamanală nu depaseste  4 ore.

Dansator SEMIPROFESIONIST inseamna dansatorul care urmeaza o scoala vocationala si a carui pregatire saptamanala depaseste 4 ore.

- Concurs de DANS – competiția este proiectata pentru 3 zile de concurs si se adresează tuturor dansatorilor din România și din străinătate care doresc să participe la acest concurs.

ZIUA 1   CONCURS DE DANS SEMIPROFESIONISTI  (peste 4 ore de antrenament pe saptamana)

 • 10.00 – Sedinta Tehnica 
 • Concurs solo/ duo / trio / grup / formatie
 • Categoria MINI  7-8 ani
 • Categoria COPII 9-11 ani
 • Categoria    JUNIORI 1 =  11-13 ani
 • Categoria JUNIORI 2 =  13-15 ani
 • Categoria SENIORI     = 16-19 ani
 • Categoria Open age
 • ORA 21.00 – PREMIERE – PROGRAMUL   va putea suferi schimbari / adaptatări/ modificări în funcție de numărul de participanți.

ZIUA 2 SI 3 CONCURS DE DANS AMATORI  (4 ore sau mai putin de antrenament pe saptamana)

 • 10.00 – Sedinta Tehnica
 • concurs solo/ duo / trio / grup / formatie
 •   Categoria BABY  5-6 ani
  – Categoria MINI  7-8 ani
  – Categoria COPII 9-11 ani
 • Categoria JUNIORI 1 = 11 – 13 ani
 • Categoria JUNIORI 2 = 13 – 15 ani
 • Categoria SENIORI = 16 – 18 ani
 • Categoria OPEN = peste 19 ani
 • ORA 20.00 – PREMIERE – PROGRAMUL  va putea suferi schimbari / adaptatări/ modificări în funcție de numărul de participanți

 Modalitate de Inscriere:

- Fisele de inscriere se vor solicita prin e-mail la adresa danceartopen@gmail.com sau ajsptbz@gmail.com 

- Se vor completa si ulterior se vor transmite tot prin e-mail la aceiasi adresa pana la data de 15 noiembrie 2022.

- Orice detaliu legat de inscriere si program se va discuta cu organizatorul  prin e-mail si nu pe retele de socializare !!! Nu ne asumam nici o raspundere vis a vis de comunicarea, de cele mai multe ori deficitara / intarziata, de pe messenger, facebook, etc

Contributia pentru inscriere :

Sectiunea – solo, duo, trio, minigrup = 100 de lei /de persoana pentru o evolutie in concurs. Toti participantii de la solo  care se inscriu cu minim 3 coregrafii diferite la aceasta sectiune SOLO, au o gratuitate pentru cea de-a 4 -a coregrafie indiferent dacă danseaza intr-un grup / formatie / sau mini -grup.

Sectiunea grup / formatie  = 70 de lei/de persoană / pentru o evolutie scenică 

Masa si cazarea vor fi suportate de catre participanti. Pentru cazare si masa (in conditii foarte bune si preturi rezonabile) va rugam sa contactati direct partenerii nostrii: Centrul de Pregatire pentru Personalul din Industrie Busteni ( pagina de facebook) si tel: 0244/321034 sau officebusteni@cppi.ro

Categorii de varsta din concurs:

 • Baby = (5 – 6 ani)
 • Mini = ( 7-8 ani) 
 • Copii  =  ( 9 – 11 ani )
 • Juniori 1 =  ( 11-13 ani )
 • Juniori 2 = ( 13 – 15 ani)
 • Seniori = ( 16 – 19 ani )
 • Open Class = la aceasta categorie sunt inclusi toti iubitorii dansului care nu se regasesc la nici o categorie de mai sus, sau profesorii care au dreptul sa dea exemple de buna practica, sau elevii ( minigrup/grup) si profesorul.  Este o clasa distincta in concurs prin care orice coordonator isi poate pune in valoare profesionalismul singur, sau alaturi de elevii sai, dar nu sunt inclusi la premiile speciale. 

Pentru sectiunea solo, ne pastram posibilitatea de a modifica incadrarea in categoriile de varsta in functie de numarul de participanti pe sectiune (ex: daca vor fi mai mult de 3 participanti de 7 ani, vom realiza categorie distincta care sa nu concureze cu cei de 8 ani daca si acestia sunt mai multi de 3, deoarece consideram ca acest concurs trebuie sa ii incurajeze mai ales pe cei mici) .

 Sectiuni din concurs:

 • Solo ( fete sau baieti )
 • Duo ( fete, baieti,mixt)
 • Trio ( fete, baieti, mixt)
 • Mini grup ( fete, baieti, mixt) – dela 4 la 6/7 membri
 • Grup ( fete, baieti, mixt) –  de la 8 la 10 membri
 • Formatii ( fete, baiet, mixt) – de la 11 la 16/18 dansatori pe scena – precizam ca scena nu este foarte mare si pentru conforul participantului este bine sa se tina seama ca formatiile sa nu depaseasca numarul de membri recomandat de organizatori.

Discipline din concurs:   venim in sprijinul participantilor si descriem in cateva cuvinte fiecare disciplina din concurs, asa cum este ea recunoscuta la competitii internationale de gen, fara a ingreuna regulamentul.

 • Balet – Puteti participa cu o coregrafie originală, precum și părți de piese bine-cunoscute (variatii) . Dansul trebuie executat în cipici de balet sau pointe in functie de decizia profesorului/coregrafului. Juriul pune un plus de valoare pe tehnica corespunzătoare și mai ales pe atitudin. Emoția trebuie să fie transmisă și reprezentată în tehnică, postură, şi prezența scenică. Dansul pe „Pointe” este permis  dacă dansatorul are cel puțin 10 ani impliniti. La dans (clasic) sunt permise maxim doua coregrafii pentru un dansator.
 • Contemporan – Acesta nu este un dans modern sau disco. Este o viziune moderna de dans clasic, cel mai adesea, lyric care combină elemente de balet și tehnici din mai multe stiluri acceptate ( Jazz, dans modern,etc). Dansul trebuie sa fie inspirat de versurile și conținutul musical, iar în coregrafie mișcările trebuie sa transmită emoția. La acest stil de dans sunt permise maxim doua evolutii diferite de persoana.
 • Fantezie clasica –Reprezinta scurta transpunere in scena a unui fragment dintr-un balet sau basm , sau se bazeaza doar pe creativitatea profesorului si trebuie sa contina neaparat elemente din dansul clasic sau din dansul contemporan.
 • Character classic – Reprezinta orice pas de dans preluat din cultura unui popor dans popular romanesc, mazurcă, polcă, tarrantella, etc. si care se foloseste in coregrafie cu tehnica specifica dansului classic.
 • Ballroom sau dans de societate – Toate tehnicile de dans de cuplu și ballroom clasic, cu excepția celor incluse în disciplinile de spectacol (show). Dansul în sine trebuie să fie compus din secvente de pași de baza, ( Vals, Tango, Polka, Boston, etc), prezentate creativ, într-o manieră elevata exprimand sentimentul social si festiv de bal, care este absolut necesar in prezentarea coregrafiei. A nu se confunda cu dansul sportiv !
 • Dans popular traditional sau etnic (dans de caracter autentic): – Trebuie sa fie expresia in forma traditional unei natiuni si a poporului sau.   Dansul popular sau etnic este modul prin care oamenii si-au manifestat din cele mai vechi timpuri afectiunea si dragostea pentru pamant, patrie si pentru tot ce are de valoare ca popor. Cu origini in spatiul rural, in prezent dansul popular reprezinta un mod de comunicare atat intre persoanele din mediul rural, cat si din cel urban. Costumele şi muzica trebuie să reflecte tradiţia folclorică a zonei, a nationalitatilor conlocuitoare sau a tarii pe care o reprezinta formatia, ansamblul in concurs. Formatiile, ansamblurile de dans popular isi pot arata deschiderea culturala si pentru dansuri din alte zone decat cele de provenienta, respectand insa conditia de a corela costumele cu muzica alea
 • Show -Revue / Muzicall / Cabaret – Pot fi coregrafii din (filme/musicalu-ri,) sau (dans de revista, cabaret, can-can, burleque, etc. Conform C.I.D la acest stil de dans se pot inscrie doar participanti mai mari de 12 ani) dansuri French, English – (dansul can-can provine dintr-o formă de divertisment din timpul primului razboi mondial). 
 • Jazz dance – un dans spectaculos si dynamic care are in compozitie de la figuri de balet pana la elemente funky preluate din dansul modern/disco sau din dansul latino.
 • Dans de Broadway si Teatru dans – coregrafii din industria Broadway (muzica, dans, teatru, un fel de operetta, in care se pot folosi o fuziune de stiluri, in functie de creativitatea coregrafului. Trebuie sa fie un dans expresiv si creativ, prin care participantul folosindu-se de propriul corp, de gestica si mimica, avand ca pretext diverse povesti familiare lor sa exprime ideea coregrafica). Este insotit de elelente de elemente de recuzita.(Dancing in the Rain,etc).
 • MTV – Comercial – Este fuziune de stiluri diferite de dans cu coregrafii noi sau create si inspirate de tradiția MTV, concurentii pot prezenta show-uri variate inspitare din videoclipuri populare ale cântăreților consacrati, dar nu originalul. Accentul este pus pe prezentare, stil, exprimare și performanță. Muzica si tema coregrafica trebuie sa corespunda varstelor.
 • Freestyle– În coregrafia dansului ar trebui să fie prezente mai multe stiluri recunoscute (R&B dance, rap dance, reggaeton, hip-hop,robot dance) de asemenea, (muzica, expresia, și îmbrăcămintea) stilului ales ar trebui să fie observate clar. Sunt permise elemente acrobatice, dar nu trebuie să domine (Acro Dance). Accentul ar trebui să fie pe elementele de dans, iar caracteristica de dans trebuie să fie urmată. Prezentarea va fi evaluată pe baza diversității, variației, și tehnicii, executiei precum și de omogenitatea diferitelor stiluri și tehnici individuale. Nu sunt permise figuri vulgare cu conotatie sexuala sau care induc idea de violenta.
 • Belly Dance – In coregafie trebuie sa fie prezente mișcări tradiționale turcești și egiptene, si se pot folosi elemente de recuzită precum voaluri, darabane, esarfe,s.a. Costumatia trebuie sa fie caracteristica zonei de provenienta a dansului executat. La acest still sunt acceptate si dansurile indiene,bollywood.
 • Performing Art contorsionism, dans acrobatic open, Acro-Dance, Gimnastica ritmica cu obiecte (acrobatiile sunt obligatorii și trebuie să fie completate cu elementele de dans. Step/Tap-dance)
 • Dans de Caracter– stilizat (etno, tiganesc, arabesc, Indian, bollywood, rusesc, chinezesc, spaniol, dans irlandez, tribal fusion, grecesc, texan, cubanez,etc). Sunt premise recuzite de scena.
 • Productie si Fantezie Coregrafica moderna – Dansuri care sa evidentieze ideea coregrafica (dansului trebuie să aibă o temă clară si să te poarte într-o călătorie (poveste) care are un început şi un sfârşit). Pentru ca tot ce se perece pe scena trebuie sa aiba idea unui spectacol. La acest stil de dans sunt necesare elemente de recuzita (mese, scaune, scari, banci, obiecte confectionate din carton, panza, material plastic, etc care servesc la realizarea decorului sau a dansului). Toate stilurile de dans sunt permise. Pentru idea de Productie povestea trebuie sa fie combinata cu efecte luminoase, sonore sau pirotehnice (fara a pune in pericol integritatea corporala a participantilor sau a publicului). Sunt permise variatii de varsta (open age de la copii la adulti).
 • Show Dance – cuprinde dans contemporan, gimnastica ritmica si chiar latino-show, dar elementele acrobatice trebuie sa fie imbinate intr-o frumoasa linie / idee coregrafica.
 • Dans modern – (disco, electric boggye, funky, etc)
 • Dans latino American (show Craibe –Latin fara elemente de recuzita).
 • Thematic / Fantezie Coregrafica – Dansul trebuie sa aiba o anumita tema, decor adecvat temei si sa te poarte intr-o poveste cu inceput si sfarsit ( ex: dansul ploii, dansul piratilor, etc). Tema dansului, sau contextul, precum și linia melodica sau povestea dansata trebuie să fie ușor de recunoscut 

Precizari Tehnice:

 • Muzica este la alegere.
 • Este recomandat ca muzica sa fie in format mp3, stocata pe stik in format audio (mp3) in foldere separate pentru fiecare dansator si scoala de dans reprezentativa. Sunteti direct responsabili de calitatea muzicii si a suporturilor muzicale. Sticurile virusate nu sunt acceptate. Este bine sa aveti si suporturi muzicale de rezerva pentru ca orice problema tehnica .
 • Ordinea intrarii in concurs va fi stabilita de catre organizatori, in asa fel ca participantii sa aiba timpul necesar pentru a schimba costumele.
 • In timpul concursului, prezenta concurentilor la start este obligatorie cu maxim 3 momente inaintea intrarii pe scena.
 • Participantii pot intra in scena numai dupa ce sunt anuntati la microfon.
 • Ordinea de start si desfasurare a concursului va fi transmisa de organizatori pe e-mail in timp util pentru a se putea face, acolo unde este cazul, corectura/modificarea necesara.
 • Este obligatorie respectarea normelor de disciplina competitionala a participantilor directi si indirecti care trebuie sa manifeste un comportament civilizat si sa nu aduca prejudicii fizice sau morale niciunui participant la eveniment.
 • Parintele/tutorele nu are permisiune la scena decat daca lipseste profesorul coordonator al participantului.

Timp de evolutie :

- La orice Solo, duo, trio, din concurs o evolutie trebuie sa se incadreze intre 1,20–2.20 minute maxim, indiferent de dans si de varsta concurentului. Doar variatiile sunt accepate in varianta lor oficiala daca nu depasesc 2.45 minute.
- La categorie de varsta Baby si Mini pentru mini-grup/grup /formatie o evolutie trebuie sa se incadrese intre 1.30 si 2.30 minute.
- La toate celelate categorii de varsta timpul acordat unei evolutii trebuie sa se incadreze intre 2.00 si  4.00 minute. In functie de varsta si de nivelul de pregatire.
- Timpul pentru dans popular ( suite populare in cazul nostru maxim 5/6 dansuri per suita) sau dansul etnic autentic este lasat la alegerea coregrafului deoarece traditia nu trebuie alterata.
- Productiile coregrafice / dansurile tematice / fanteziile si teatrul dans se pot incadra intre 3.00 si 5.00 minute.

Jurizare/ Criterii / Notare / Clasament:

Juriul va fi format din minim 3 persoane specialisti si organizatori.

Membrii juriului trebuie să fie respectaţi având în vedere competența lor și munca grea care necesită atenția sporită pe tot parcursul evenimentului. Nici un dansator şi nici oricare alt participant nu poate perturba membrul juriului în timpul jurizării. Orice observație sau lipsă de respect față de un membru al juriului va fi penalizată de către directorul festivalului, care, poate decide descalificarea participantului sau echipei. Decizia unui membru al juriului nu poate fi modificată de nimeni, cu excepția cazului de eroare evidenta. Pentru profesorul/coregraful care doreste anumite lamuriri legate de o eventuala nemultumire poate aborda Presedintele Juriului doar la finanlul competitiei in maxim 30 de minute de la decernarea premiilor.

 Criterii de Jurizare:

- Impresia tehnica = adică nivelul de dificultate folosit in coregrafie și elementele tehnice executate in dans  in functie de vârsta dansatorului.
- Coregrafie și impresia artistica = compoziția in sine, sincronizarea muzicii alese, pașii de dans și elementele specifice dansului ales,  utilizarea scenei in functie de vârsta dansatorului.
- Prezentare = nivelul de prezentare, dinamica şi personalitatea transmisă publicului, originalitate.
- Tinuta scenica = costumul , machiajul/coafura care trebuie sa fie toate in concordanta si armonie cu dansul prezentat.

 Notare:

Fiecare membru al juriului poate da note de la 5 la 10.
Fiecare evolutie poate acumula un maxim de 40 de puncte si un minim de 20/ per fiecare jurat.
Punctele de la fiecare membru al juriului sunt adunate si se face media pentru fiecare dans in parte.
Pentru fiecare dans particpantul va obtine o diploma cu locul ocupat.
Deoarece competitia NU ESTE UN CAMPIONAT efortul participantilor si al echipelor va fi recompensat de catre organizatori astfel:

 Clasament

Punctajul cel mai mare din competitie pentru solo (indiferent de grupa de varsta sau disciplina) va desemna castigatorul premiului D’AOR GOLD sau SILVER .                                                                                                             
Media cea mai mare din clasamentul final general pe sectiuni/discipline va desemna castigatorul sectiunii si respectiv Premiile D’AOR asa cum sunt descrise mai sus.

Daca la o sectiune de varsta sau disciplina sunt mai putin de 3 participanti acestia vor fi premiati astfel:

Daca obtin note intre 9.00 si 10 = locul 1                                                                                                               
Daca obtin note intre 8.00 si 9.00 – locul 2                                                                                             
Daca obtin note intre 7.50 si 8.00 – locul 3                                                                                               
Daca obtin note intre 7.00 si 7.49 – mentiune                                                                                         
Daca obtin note mai mici de .700 – diploma de participare
 
Daca la o sectiune/disciplina sunt mai mult de 3 participanti, atunci locurile 1,2,3, vor fi acordate in functie de nota cea mai mare, in ordine descrescatoare .
Premierea se va face in cadrul festiv conform unui program stabilit de organizatori, separat pentru solo, duo, trio si grup/ formatii.
Medaliile si diplomele  acordate pentru locurile 1,2,3 sunt inmanate pentru fiecare evolutie in parte pentru solo/duo/trio/minigrup, iar pentru grup / formatii se va inmana fiecarui participant medalia concursului iar pentru fiecare dans din concurs CUPA cu locul ocupat.
 

Depunctari:

 • Daca coregrafia nu este in concordanta cu stilul dansului.
 • Daca coregrafia nu este adaptata abilităților dansatorilor.
 • Depasirea timpului regulamentar in conformitate cu regulamentul
 • Daca costumatia este indecenta, inestetica sau in disordanta cu dansul ales.
 • Daca machiajul si/sau coafura nu sunt adecvate
 • Daca figurile de dans sunt luate 100 % din videoclipuri si nu se incadreaza la sectiunea MTV
 • Executia incorecta sau partiala ( trunchiata) a figurilor de dans.
 • Nu sunt admise elemente de recuzita care sugereaza violenta sau vulgaritatea (de orice fel).
 • Desincronizarea grava a dansatorilor la duo, trio, minigrup, grup /formatie

Descalificari :

 • Nu sunt acceptate melodii (indiferent de limba in care sunt interpretate) ale caror versuri  au un limbaj vulgar, sau care indica/incita la acte de violenta fizica sau psihica.
 • Nu sunt admise figuri de dans vulgare sau care sugereaza violenta (de orice fel).
 • Este interzis consumul de bauturi alcoolice sau etnobotanice pe timpul festivalului iar participantul care va fi depistat risca sa descalifice intreaga echipa.
 • Limbajul abuziv, expresiile/figurile de dans vulgare si violente sau care sugereaza violenta (de orice fel) sunt interzise în adresarea fata de orice participant, organizatori sau juriu si atrag descalificarea participantului sau a scolii de dans din care face parte.
 • Lipsa coordonatorului/coregrafului/instructorului de la sedinta tehnica.

Reguli Generale:

 • Reprezentanții școlilor/cluburilor/asociațiilor culturale trebuie să participe la ședința tehnică ce se va desfășura cel mai probabil in dimineata fiecarei zile de concurs. Profesorii care au participanti in fiecare zi de concurs au obligativitatea de a participa doar o singura data, urmand ca muzica sa o aiba stocata pe zile de concurs.
 • La ședința tehnică se vor preda, fisele inscriere in original, se vor completa procesele verbale de premiere si se vor putea proba suporturile audio.
 • Profesorii sau instructorii nu au voie să pună semne, să corecteze sau să intre pe suprafata de concurs pe perioada evoluției, decat daca participantii sunt mai mici de 8 ani, sau daca coregrafia o impune.
 • Părinţii sau însoţitorii participanţilor,alţii decât Profesorii/Instructorii,nu au acces pe suprafata de concurs.
 • Este interzis a se folosi orice fel de materiale de recuzită care aduc deservicii altor participanți ca de exemplu:  puf, pudră de talc, ulei, faina, apa, etc ,sau orice efecte vizuale care folosesc foc sunt interzise.
 • Organizatorii nu isi asuma eventualele accidentari ale participantilor
 • Alimentele şi băuturile sunt interzise în zona de concurs, în zonele aferente culiselor/vestiarelor şi în zonele aferente scaunelor din locaţia de desfăşurare a evenimentului. Alimentele şi băuturile sunt permise doar în zonele special amenajate.
 • Este interzisă blocarea culoarelor, casei scărilor și ieșirilor de urgență.
 • Toti concurentii participanti si ceilalti detinatori de drepturi (parinti / profesori si nu numai) autorizeaza prin prezenta folosirea, reproducerea, tiparirea, si publicarea numelor lor, imaginilor, a vocilor, fotografiilor in scopul promovării, difuzării atat de catre organizatori cat si de partenerii, sponsorii acestuia, fara pretentii materiale. Aceasta implică şi folosirea fotografiilor şi a altor materiale audio şi video făcute pe scena, la repetiţii în culise si in public, pe site-ul oficial al festivalului si partenerilor/sponsorilor sau a oricărui alt material/produs facut de parsoane autorizate la Concursul ,,D AOR Grand Prix,, Durata autorizarii: pe perioada nelimitata.
 • Organizatorii nu se obligă să suporte cheltuielile de cazare, deplasare şi masa ale participanţilor si insotitorilor acestora.
 • Accesoriile/recuzita sunt permise dacă sunt așezate rapid înaintea coregrafiei și luate imediat dupa terminarea coregrafiei și părăsirea scenei.
 • Luminile de scenă speciale sunt permise doar daca nu pun in umbra evolutia scenica a danstorilor. De principiu se va folosi doar lumina albă de concurs.
 • Profesorii, instructorii, insotitorii, spectatorii pot fi scosi din sală daca manifesta un comportament necorespunzător aducând totodată descalificarea din festival a participanţilor pe care ii sustin.
 • Orice persoană care provoacă daune locatiei sau unui participant își asumă întreaga responsabilitate morala si/sau financiară pentru daune morale, reparații, înlocuire și/sau restituire.
 • Organizatorii nu isi asuma returnarea taxelor de inscriere in cazul de renuntare a unei persoane sau grup de persoane la participarea in cadrul concursului, indiferent de motivul invocat. Organizatorii pot insa tine seama de acest aspect si la o participare ulterioara a celui retras sa aiba in vedere taxele deja alocate de acesta.
 • Concursul poate fi oprit sau aminat în cazul producerii unui eveniment nedorit sau ce constituie forţă majoră (inundatie,cutremur,s.a) inclusiv în cazul imposibilităţii organizatorului, din motive independente de voinţa sa, de a-l organiza.

NOTA IMPORTANTA:

Prin înregistrarea/inscrierea la Concursul ,,D AOR Grand Prix,, reiese ca toți participanții sau parintii/tutorii, coordonatorul / profesorul/ instructorul, in cazul minorilor sunt de acord sa ne transmita datele personale ale participantilor care vor fi folosite doar in scopul inscrierii in concurs si verificarii varstei / identitatii acestora. Prin inscrierea la acest concurs atat coordonatorii, profesorii cat si parintii si participantii şi se obligă să respecte şi să se conformeze tuturor condițiilor impuse de organizatori prin prezentul Regulament oficial. Nerespectarea regulamenului poate atrage răspunderea personală a parintelui şi exclusivă a coordonatorului, profesorului, instructorului, insotitorului sau a participanților.

Prin inscrierea si participarea la Concursul ,,D AOR Grand Prix,, se înțelege că fiecare parinte / turore / participant eliberează Organizatorul, personalul / stafull de orice răspundere legata de accident sau vătămare care a avut loc înainte de, în timpul, sau după o competiția organizata de Asociatia Multiculturala Dans Art Open.

Asociatia Multiculturala Dans Art Open își rezervă dreptul de a face înregistrări foto și / sau video în orice moment în timpul oricărei evolutii in orice moment al evenimentului. Aceasta include, dar nu se limitează la, înregistrările video sau la foto din timpul repetițiilor sau spectacole, în timpul competiției, sau orice activități în lobby sau de culise. Participând la ,,D AOR GRAND PRIX,, participanții și părinții lor și / sau tutorii legali acordă permisiunea expresă pentru organizatori de a face orice înregistrare foto / video în orice moment, acordand organizatorilor permisiunea de a utiliza astfel de înregistrări foto / video (inclusiv cele care conțin numele sau asemănarea lor) în scopuri promoționale, de imagine  sau de publicitate  (inclusiv orice utilizare în mediul online).

FORMULAR DE INFORMARE ȘI CONSIMȚĂMÂNT PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Prin prezenta vă aducem la cunoștință faptul ca toti cei care vor dori să se inscrie in competiiile sau la activitatile noastre vor completa documentatia aferentă, solicitand Anexa ( fisa de inscriere ) si Declaratia pe e-mail   ajsptbz@gmail.com .

Asociatia Judeteana Sportul Pentru Toti Buzau respectă dreptul la protecția datelor cu caracter personal și consideră că deținerea și prelucrarea acestora trebuie efectuată conform legii 677/2001.  Prin acceptarea acestui regulament de catre participanti, sau după caz, parinti /tutorii legali , A.J.S.P.T Buzau isi rezervă dreptul de a prelucra si folosi datele personale ale participantilor, in conformitate cu prevederile GDPR si a legislatiei in vigoare, in calitate de organizator, prin intermediul regulamentelor activitatilor proprii din calendarul competitional, sau desfasurate ad-hoc, conform scopului si obiectivelor asociatiei.

Scopul prelucrării datelor personale: datele personale furnizate de dumneavoastră se vor utiliza în scopul inscrierii si al participării la concursul de dans ” D AOR GRAND PRIX Romania  ”, al premierii participantilor, al promovarii imaginii de grup sau individuale ale castigatorilor sau a participantilor in timpul competitiilor / festivalurilor/ activitatilor organizate.

*Categorii de date personale prelucrate: pentru înscrierea și participarea la concurs sunteți rugat să completați formularul de înscriere Anexa 1 si Declaratia pe care le veti primi la solicitare, pe e-mail, cu următoarele date: nume, prenume și vârsta concurentului/concurenților, adresa de e-mail și numărul de telefon si adresa postală a reprezentantului ce trimite formularul, categoria de vârstă și categoria de dans în care este inclus participantul sau participanții. În această categorie sunt incluse materialele foto/video de la eveniment, ce pot fi folosite pe site-ul web și pe pagina de facebook a organizatorului.

*Destinatarii datelor personale: informațiile furnizate de dumneavoastră vor fi utilizate de reprezentanul legal al asociatiei pentru buna desfășurare a competiției (redactarea diplomelor și confirmarea categoriei de vârstă în care va fi încadrat participantul)

 • Relatii suplimentare la telefon: 0761671167 d-na Mihaela Balaceanu / director festival
 • Email: ajsptbz@gmail.com

organizatori si parteneri:

Asociatia Multiculturala Dans Art Open din România

presedinte – Mihaela Balaceanu si

Centrul Cultural „Aurel Stroe”  din Busteni

director – Constantin Spurcaciu

va ureaza

 MULT SUCCES !!!

 

Comments are closed.