D’AOR Grand Prix – Romania

D’AOR reprezinta primul concurs romanesc marca inregistrata la clasa EDUCATIE, CULTURA, INSTRUIRE prin activitati artistice, culturale si sportive.  D’AOR este cel mai important premiu pentru sportivii,coregrafii si dansatorii amatori din Romania deoarece premiile obtinute ii pot propulsa la cele mai frumoase festivaluri si competitii din Europa cu care Asociatia Multiculturala Dans Art Open este partenera!

Concursul de Dans – D’AOR Grand Prix – este organizat de Asociatia Multiculturala Dans Art Open membrU in Consiliul Internatioanl al Dansului C.I.D – UNESCO, in parteneriat cu AJSPT Buzau si Centrul Cultural ,, Aurel Stroe,, Busteni .

Premiile D’AOR acordate anual sunt unice in Romania si reprezinta un real succes de palmares !

    Concursul International de DANS 

,,D’AOR Grand Prix,,

     se va desfasura in perioada    

29 noiembrie – 1  DECEMBRIE 2019 

                la Sala de Spectacole a                  

Centrului Cultural ” Aurel Stroe”   

din frumoasa statiune montana

Busteni.

Orasul Busteni are o pozitie spectaculoasa in lantul statiunilor de pe Valaea Prahovei, fiind asezat chiar la poalele muntilor Bucegi, unde se poate admira la fiecare pas frumusetea si goliciunea stancilor. Statiunea Busteni este considerata “Poarta Bucegilor” si paradisul alpinistilor., datorita pozitiei sale, de aici deschizandu-se numeroase cai de acces pe munte. Atractiile turistice cele mai cunoscute in toata Europa fiind: Babele, Sfinxul, Crucea Caraiman, Cascada Urlatoarea, Varful Omu, dar si - Partia Kalinderu – astazi una dintre cele mai moderne din tara. Un obiectiv turistic de referinta in Busteni, pentru turistii mai putin familiarizati cu urcatul pe munte este Castelul Cantacuzino, care strajuie falnic orasul dintre varfurile brazilor doar la cateva sute de metrii de gara CFR. 

Pentru ca orasul gazda al ”D’AOR – Grand Prix” – Romania – este Busteni si tinand cont de mini-vacanta de 1 decembrie va invitam cu aceasta ocazie la petrecerea celor 2-3 zile de concurs intr-o atmostera de poveste, la poalele muntilor, unde arta dansului isi va putea da mana cu geografia si istoria prin vizitarea obiectivelor turistice din zona Sinaia-Busteni.

Regulamentul si Programul  ”D’AOR – Grand Prix” 2019:

Inscrierile se pot face pana la 10 noiembrie 2019.

Programul ORIENTATIV este conceput pentru doua zile si jumatate de concurs.

SECTIUNI ADMISE PENTRU:

SOLO = UN dansator pe scena
DUO = Doi dansatori pe scena
TRIO = Trei dansatori pe scena
MINIGRUP = de la 4 la 6/7 dansatori pe scena
GRUP = de la 8 la maxim 20 dansatori pe scena
 

PROGRAM : 

29 NOIEMBRIE 2019 – concurs dans AMATORI (mai putin de 4 ore de antrenament pe saptamana)

Ora 12.00 – Sedinta TEHNICA

Ora 14.00 – Concurs CATEGORIA de varsta  MINI ( 7-9 ani) si COPII ( 9 – 11 ani) 

 • 14.00 –16.00  solo / duo / trio – MINI ( 6-8 ani)
 • 16.00 – 17.00 minigrup / grup – COPII si MINI
 • 17.00 –  20.00 solo / duo / trio – COPII (9 – 11 ani)

ORA 20 / 21.00 PREMIERE – PROGRAMUL  va fi definitiv abia dupa data limita de inscriere (10 noiembrie 2019) si ar putea fi adaptat/ modificat in functie de numarul de participanti.

30 NOIEMBRIE 2019 – concurs dans AMATORI (mai putin de 4 ore de antrenament pe saptamana)

Ora 10.00 – Sedinta TEHNICA

Ora 11.00 –  Concurs CATEGORIA de varsta JUNIORI– SENIORI – OPEN (20+) 

 • 11.00 – 14.00 = solo,duo,trio – JUNIORI ( 12 – 15 ani)
 • 16.00 –  18.00 = grup / formatii – SENIORI / JUNIORI / OPEN
 • 18.00 – 20.00 = solo,duo,trio – SENIORI ( 16 – 19 ani) si OPEN Class ( 20+)

ORA 21.00 PREMIERE – PROGRAMUL  va fi definitiv abia dupa data limita de inscriere (10 noiembrie 2018) si ar putea fi adaptat/ modificat in functie de numarul de participanti.

1 DECEMBRIE 2019 – Concurs SEMIPROFESIONISTI – (care se antreneaza mai MULT de 4 ore pe saptamana)

Ora 9.00 – Sedinta TEHNICA

Ora 10.00 –  Concurs CATEGORIA de varsta MINI – COPII –  JUNIORI –  SENIORI  – OPEN (20 +)  

 • 10.00 – 11.00 = solo,duo,trio – MINI
 • 11.00 – 12.00 = solo,duo,trio – COPII
 • 12.00 – 14.00 = solo,duo,trio – JUNIORI
 • 16.00 – 17.00 = solo,duo,trio – SENIORI si OPEN
 • 17.00 – 18.00 = minigrup-uri si grupuri toate categoriile de varsta (acest segment s-ar putea intercala cu celelalte categorii. Va vom tine la curent cu acest aspect)

ORA 19.00 PREMIERE – PROGRAMUL  va fi definitiv abia dupa data limita de inscriere (10 noiembrie 2018) si ar putea fi adaptat/ modificat in functie de numarul de participanti.

Premiile D’AOR – Grand Prix pentru anul 2019 :

Pentru AMATORI :

- Balerina de Aur, Dansatorul de Argint, Regina Muzicall, Regina MTV, Regina Dans Caracter, Regina Show – Dance, Regina Orientului, Regina Fantezie , Coregraful Anului –  premii fara burse valorice.

- D AOR Grand Prix Gold – Amatori si  D,AOR Grand Prix Silver – Amatori si burse valorice in valoare totala de 1000 de euro ce vor asigura cazarea si masa all inclusive pentru castigatori si parintii acestora la Concursul International de Dans din Nessebar – Bulgaria din perioada 15 – 20 iunie 2020. 

Burse valorice in valoare totala de 4000 de Euro = alocati de catre Asociatia Multiculturala Dans Art Open pentru sustinerea financiara (cazare 3 nopti cu mic dejun inclus pentru copil si un parinte) la alegere : VIBE Viena – Austria sau ,,WORLD DANCE OLIMPIADE,, Moscova – Rusia 2020 pentru SEMIPROFESIONISTI . Premiile vor fi distribuite in functie de clasament dupa cum urmeaza : 

1. Premiul D’AOR – ,,Balerina de Aur,, Romania 2019 –pentru solo dans clasic sau contemporan FETE – si bursa  la VIBE – Viena – Austria sau WORLD DANCE OLIMPIADE  - Moscova - 2020 pentru coregrafia cu nota cea mai mare din concurs.

2. Premiul D’AOR – ,,Dansatorul de Argint,,  Romania 2019 –pentru coregrafia cu nota cea mai mare de la solo dans clasic sau contemporan BAIETI – si bursa  la VIBE Viena -Austria sau WORLD DANCE OLIMPIADE  – Moscova – 2020

3. Premiul D’AOR -,,Regina Muzical,, - Romania 2019  pentru coregrafia cu nota cea mai mare de la muzicall/sectiunea solo  si bursa la VIBE Viena – Austria sau WORLD DANCE OLIMPIADE  – Moscova – 2020 

4. Premiul D’AOR  – ,,Regina Orientului,, - Romania 2019 – pentru coregrafia cu nota cea mai mare la dans oriental sau indian / sectiunea solo si  bursa  la VIBE Vienna – Austria sau WORLD DANCE OLIMPIADE  – Moscova – 2020 

5. Premiul D’AOR – ,,Regina MTV –Comercial,- Romania 2019 – pentru dans inspirat din coregrafiile MTV / sectiunea solo si bursa la VIBE Vienna – Austria sau WORLD DANCE OLIMPIADE  - Moscova - 2020  

6. Premiul D’AOR – ,,Regina – Fantezie,- Romania 2019 – pentru sectiunea fantezie coregrafica/ solo si bursa la VIBE Vienna – Austria sau WORLD DANCE OLIMPIADE  - Moscova - 2020 

7. Premiul D’AOR – ,,Regina – dans- Caracter,- Romania 2019 – pentru dans de caracter /sectiunea solo si bursa la VIBE Vienna – Austria sau WORLD DANCE OLIMPIADE  – Moscova – 2020 

8. Premiul D’AOR – ,,Regina – Show-Dance ,- Romania 2019 – pentru una din disciplinele acro-dance, performing -art sau latino-show /sectiunea solo si bursa la VIBE Vienna – Austria sau WORLD DANCE OLIMPIADE  - Moscova - 2020 

9. Premiul D’AOR – ,,Dansatorul de Argint,, – Romania 2019 - pentru minigrup-ul care obtine cea mai mare nota/medie din concurs si TABARA GRATUITA la Mare pe perioada Festivalul Dans Art Romania Open (iulie 2020). Daca castigatorii sunt din judetul Constanta atunci premiul este reportat pentru participarea gratuita in cadrul concursului Dans Art Romania Open 2020.

10. Premiul D’AOR – Grand Prix – GOLD 2019 / SOLO = bursa in valoare de 500 euro la VIBE International (Viena – Austria) sau la WORLD DANCE OLIMPIADE  - Moscova - 2020 pentru cea mai buna medie generala din clasamentul final general (de la toate evolutiile cu care castigatorul/castigatoarea s-a prezentat in concurs).

11. Premiul D’AOR – Grand Prix – SILVER 2019  / SOLO bursa in valoare de 300 de euro la VIBE International (Viena – Austria) sau la WORLD DANCE OLIMPIADE  - Moscova - 2020  pentru a doua medie generala din clasamanetul final (de la toate evolutiile cu care castigatorul /castigatoarea s-a prezentat in concurs)

12. Premiul D’AOR – ,,Coregraful Anului,, – Romania 2019 - pentru profesorul -coregraful care va impresiona juriul pentru creativitatea sa in cadrul D’AOR Grand Prix – 2019 si un weekend gratuit pentru doua persoane la Busteni in perioada vacantei de iarna 2020.

13.  Premiul Special al JuriuluiIn Memoriam George Balaceanu ,, D AOR -Trofeul Fidelitatii ,, Incepand din acest an se inaugureaza acest premiu oferit de organizatori pentru Scoala de Dans care are minim 3 participari consecutive in editiile anterioare ale concursului si Bursa de Merit in valoare de 2000 de lei acordata profesorului coregraf care conduce Scoala de Dans respectiva.

Anuntam coregrafii si profesorii ca toate evolutiile de la solo, duo, trio, minigrup/ grup care vor obtine note mai mari de 9 / pe sectiunea la care s-au inscris sunt calificate la la WORLD DANCE OLIMPIADE  – Moscova – 2020 si/sau VIBE Viena 2020 ( acestia trebuie sa isi poata achita toate costurile aferente participarii, cazarii si deplasarii) 

Premiile nu se distribuie in lipsa decat in situatii exceptionale si bursele valorice se acorda doar o singura data, adica un castigator nu poate obtine decat o singura bursa valorica!!! Premiile /Bursele sunt alocate in anumite termene si conditii: Rezervarile pentru cazari nu pot fi facute decat de catre organizatori. Orice rezervare facuta in nume personal de catre castigatori sau apartinatorii acestora nu va fi decontata .

Toti castigatorii premiilor speciale mentionate mai sus sunt obligati sa respecte termenele si conditiile impuse de organizatori. Toti castigatorii premiilor speciale / burse au la dispozitie 20 zile calendaristice de la PREMIERE sa isi anunte intentia de a participa la la WORLD DANCE OLIMPIADE  – Moscova – 2020 sau VIBE International (Austria) – prin scrisoare de intentie oficiala (cu date personale de identificare ( nume castigator, nume profesor/coordonator si telefon conctact, semnatura in si daca este cazul, stampila entitatii pe care o reprezinta) transmisa prin e-mail la danceartopen@gmail.com. Dupa acest termen organizatorii vor considera  renuntarea  castigatorului la acest premiu, si scrisoarea de intentie nu va mai fi luata in considerare indiferent de motivul invocat. Pentru detalii legate de punctaje ne puteti transmite solicitari scrise in baza desfasuratorului ,  in termen de maxim 15 de zile de la producerea evenimentului.

Inscrierile  D’AOR Grand Prix –  se fac pana la data de 10 – noiembrie – 2019 !!!  Dupa aceasta data nu se mai fac inscrieri indiferent de motivul intarzierii.

Participanti :

Sunt invitate sa participe scolile si cluburile de dans particulare, si unitatile de invataman vocationale, asociatiile culturale si de tineret, centrele culturale, palatele copiilor,s.a. Concursul se adreseaza tuturor dansatorilor amatori si semiprofesionisti din Romania indiferent de varsta.   Dansator amator reprezinta, in viziunea organizatorilor, orice practicant al artei dansului care nu are diploma de specialitate in domeniu  sau nu este legitimat la un club de dans sportiv afiliat FDS ( Federatia de Dans Sportiv). Semiprofesionist inseamna dansatorul care urmeaza o scoala vocationala, sau care are un talent aparte pentru arta dansului.

Semiprofesionisi = participantii care insumeaza mai mult de 4 ore de pregatire pe saptamana. Se va specifica pe fisa de inscriere.

Amatorii = participantii care insumeaza mai putin de 4 ore de pregatire pe saptamana. Se va specifica pe fisa de inscriere.

Contributia pentru participare:

Sectiunea – solo, duo, trio, = 100 de lei /pentru participare /de persoana pentru o evolutie in concurs. 

Toti participantii de la solo  care se inscriu cu 3 coregrafii diferite la aceasta sectiune, au o gratuitate pentru cea de-a patra coregrafie.

minigrup/grup = 50 de lei/de persoana / evolutie

 • Taxa de participare LA CONCURS  se va putea achita de la orice banca, pana la data de 15 noiembrie 2019 – in contul titularului / organizatorului si reprezinta fondul de premiere :
 • Asociaita Multiculturala Dans Art Open –Cod fiscal: 34197420  - Banca Transilvania : RO60 BTRL RONC RT03 4795 6201.   Sub forma de contributie participare festival. 
 •  Masa si cazarea vor fi suportate de catre participanti. Pentru cazare si masa (in conditii foarte bune si preturi rezonabile) va rugam sa contactati direct partenerii nostrii: Centrul de Pregatire pentru Personalul din Industrie Busteni ( pagina de facebook) si tel: 0244/321034 sau officebusteni@cppi.ro

 Categorii de varsta din concurs:

 • Mini = ( 6-8 ani) 
 • Copii  =  ( 9 – 11 ani )
 • Juniori =  ( 12-15 ani )
 • Seniori = ( 16 – 19 ani )
 • Open Class = la aceasta categorie sunt inclusi toti iubitorii dansului care nu se regasesc la nici o categorie de mai sus, sau profesorii care au dreptul sa dea exemple de buna practica, sau elevii ( minigrup/grup) si profesorul.  Este o clasa distincta in concurs prin care orice coordonator isi poate pune in valoare profesionalismul singur, sau alaturi de elevii sai, dar nu sunt inclusi la premiile speciale. 
 • Pentru sectiunile solo, ne pastram posibilitatea de a modifica incadrarea in categoriile de varsta in functie de numarul de participanti pe sectiune (ex: daca vor fi mai mult de 3 participanti de 7 ani, vom realiza categorie distincta care sa nu concureze cu cei de 9 ani daca si acestia sunt mai multi de 3, deoarece consideram ca acest concurs trebuie sa ii incurajeze pe cei mici) .
 • Incepand din acest an este interzisa participarea unui singur dansator cu mai mult de doua evolutii pe disciplina.

Discipline din concurs:

Deoarece in Romania concursurile de dans existente sunt organizare in functie de cunostintele organizatorilor si uneori deruteaza la incadrarea corecta a dansului  venim in sprijinul participantilor si descriem in cateva cuvinte fiecare disciplina din concurs, asa cum este ea recunoscuta la competitii internationale de gen, fara a ingreuna regulamentul.

 • Balet – Puteti participa cu o coregrafie originală, precum și părți de piese bine-cunoscute. Dansul trebuie executat în cipici de balet sau pointe. Juriul pune un plus de valoare pe tehnica corespunzătoare și mai ales pe atitudine. Emoția trebuie să fie transmisă și reprezentată în tehnică, postură, şi prezența scenică. Dansul pe „Pointe” este permis  dacă dansatorul are cel puțin 11 ani impliniti. La acest stil sunt permise doar doua evolutii diferite pentru un dansator.
 • Contemporan – Acesta nu este un dans modern sau disco. Este o viziune moderna de dans clasic, cel mai adesea, lyric care combină elemente de balet și tehnici din mai multe stiluri acceptate ( Jazz, dans modern,etc). Dansul trebuie sa fie inspirat de versurile și conținutul musical, iar în coregrafie mișcările trebuie sa transmită emoția. La acest stil de dans sunt permise maxim doua evolutii diferite de persoana.
 • Fantezie clasica –Reprezinta scurta transpunere in scena a unui fragment dintr-un balet sau basm , sau se bazeaza doar pe creativitatea profesorului si trebuie sa contina neaparat elemante din dansul clasic sau din dansul contemporan.
 • Character classic – Reprezinta orice pas de dans preluat din cultura unui popor dans popular romanesc, mazurcă, polcă, tarrantella, etc. si care se foloseste in coregrafie cu tehnica specifica dansului classic.
 • Ballroom sau dans de societate – Toate tehnicile de dans de cuplu și ballroom clasic, cu excepția celor incluse în disciplinile de spectacol ( show). Dansul în sine trebuie să fie compus din secvente de pași de baza, ( Vals, Tango, Polka, Boston, etc), prezentate creativ, într-o manieră elevata exprimand sentimentul social si festiv de bal, care este absolut necesar in prezentarea coregrafiei. A nu se confunda cu dansul sportiv !
 • Dans popular traditional sau etnic (dans de caracter autentic): – Trebuie sa fie expresia in forma traditional unei natiuni si a poporului sau.   Dansul popular sau etnic este modul prin care oamenii si-au manifestat din cele mai vechi timpuri afectiunea si dragostea pentru pamant, patrie si pentru tot ce are de valoare ca popor. Cu origini in spatiul rural, in prezent dansul popular reprezinta un mod de comunicare atat intre persoanele din mediul rural, cat si din cel urban. Costumele şi muzica trebuie să reflecte tradiţia folclorică a zonei, a nationalitatilor conlocuitoare sau a tarii pe care o reprezinta formatia, ansamblul in concurs. Formatiile, ansamblurile de dans popular isi pot arata deschiderea culturala si pentru dansuri din alte zone decat cele de provenienta, respectand insa conditia de a corela costumele cu muzica alea
 • Show -Revue / Muzicall / Cabaret - Pot fi coregrafii din (filme/musicalu-ri,) sau (dans de revista, cabaret, can-can, burleque, etc. Conform C.I.D la acest stil de dans se pot inscrie doar participanti mai mari de 12 ani) dansuri French, English – (dansul can-can provine dintr-o formă de divertisment din timpul primului razboi mondial). Tema dansului, sau contextul, precum și linia melodica sau povestea dansata trebuie să fie ușor de recunoscut (Dancing in the Rain,Ditry Dancing,Step-Up,etc).
 • Jazz dance – un dans spectaculos si dynamic care are in compozitie de la figuri de balet pana la elemente funky preluate din dansul modern/disco sau din dansul latino.
 • Dans de Broadway si Teatru dans – coregrafii din industria Broadway (muzica, dans, teatru, un fel de operetta, in care se pot folosi o fuziune de stiluri, in functie de creativitatea coregrafului. Trebuie sa fie un dans expresiv si creativ, prin care participantul folosindu-se de propriul corp, de gestica si mimica, avand ca pretext diverse povesti familiare lor sa exprime ideea coregrafica). Este insotit de elelente de elemente de recuzita.
 • MTV – Comercial – Este fuziune de stiluri diferite de dans cu coregrafii noi sau create si inspirate de tradiția MTV, concurentii pot prezenta show-uri variate inspitare din videoclipuri populare ale cântăreților consacrati, dar nu originalul. Accentul este pus pe prezentare, stil, exprimare și performanță. Muzica si tema coregrafica trebuie sa corespunda varstelor.
 • Freestyle– În coregrafia dansului ar trebui să fie prezente mai multe stiluri recunoscute (R&B dance, rap dance, reggaeton, hip-hop,robot dance) de asemenea, (muzica, expresia, și îmbrăcămintea) stilului ales ar trebui să fie observate clar. Sunt permise elemente acrobatice, dar nu trebuie să domine (Acro Dance). Accentul ar trebui să fie pe elementele de dans, iar caracteristica de dans trebuie să fie urmată. Prezentarea va fi evaluată pe baza diversității, variației, și tehnicii, executiei precum și de omogenitatea diferitelor stiluri și tehnici individuale. Nu sunt permise figuri vulgare cu conotatie sexuala sau care induc idea de violenta.
 • Belly Dance – In coregafie trebuie sa fie prezente mișcări tradiționale turcești și egiptene, si se pot folosi elemente de recuzită precum voaluri, darabane, esarfe,s.a. Costumatia trebuie sa fie caracteristica zonei de provenienta a dansului executat. La acest still sunt acceptate si dansurile indiene,bollywood.
 • Prforming Art– contorsionism, dans acrobatic open, Acro-Dance, Gimnastica ritmica cu obiecte (acrobatiile sunt obligatorii și trebuie să fie completate cu elementele de dans. Step/Tap-dance)
 • Dans de Caracter– stiliza(etno, tiganesc, arabesc, Indian, bollywood, rusesc, chinezesc, spaniol, dans irlandez, tribal fusion, grecesc, texan, cubanez,etc). Sunt premise recuzite de scena.
 • Productie si Fantezie Coregrafica moderna – Dansuri care sa evidentieze ideea coregrafica (dansului trebuie să aibă o temă clară si să te poarte într-o călătorie (poveste) care are un început şi un sfârşit). Pentru ca tot ce se perece pe scena trebuie sa aiba idea unui spectacol. La acest stil de dans sunt necesare elemente de recuzita (mese, scaune, scari, banci, obiecte confectionate din carton, panza, material plastic, etc care servesc la realizarea decorului sau a dansului). Toate stilurile de dans sunt permise. Pentru idea de Productie povestea trebuie sa fie combinata cu efecte luminoase, sonore sau pirotehnice (fara a pune in pericol integritatea corporala a participantilor sau a publicului). Sunt permise variatii de varsta (open age de la copii la adulti).
 • Show Dance -cuprinde de la gimnastica ritmica la latino-show, iar elementele acrobatice trebuie sa fie imbinate intr-o frumoasa linie / idee coregrafica.
 • Dans modern – (disco, electric boggye, funky, etc)
 • Dans latino American (show Craibe –Latin fara elemente de recuzita).
 • Thematic / Fantezie Coregrafica – Dansul trebuie sa aiba o anumita tema, decor adecvat temei si sa te poarte intr-o poveste cu inceput si sfarsit ( ex: dansul ploii, dansul piratilor, etc)

 Sectiuni din concurs:

 • Solo ( fete sau baieti )
 • Duo ( fete, baieti,mixt)
 • Trio ( fete, baieti, mixt)
 • Mini grup ( fete, baieti, mixt) – dela 4 la 6/7 membri
 • Grup ( fete, baieti, mixt) –  de la 8 la maxim 20 membri

. Timp de evolutie :

- La Solo, duo, trio, ,o evolutie trebuie sa se incadreze intre 1,20–2.20 minute maxim, indiferent de dans si de varsta concurentului. Doar variatiile sunt accepate in varianta lor oficiala daca nu depasesc 2.40 minute.
 
- La MINI (7-9 ani) mini-grup/grup o evolutie trebuie sa se incadrese intre 1.30 si 3.00 minute.
 
- La toate celelate categorii/grupe de varsta timpul acordat unei evolutii trebuie sa se incadreze intre 2.00 si  4.00 minute. In functie de varsta si de nivelul de pregatire.
 
- Timpul pentru dans popular ( suite populare in cazul nostru maxim 5/6 dansuri per suita) sau dansul etnic autentic este lasat la alegerea coregrafului deoarece traditia nu trebuie alterata.
 
- Productiile coregrafice / dansurile tematice / fanteziile si teatrul dans se pot incadra intre 3.00 si 5.00 minute.
 

Jurizare/ Criterii / Notare / Clasament:

Juriul va fi format din specialisti si organizatori.

Membrii juriului trebuie să fie respectaţi având în vedere competența lor și munca grea care necesită atenția sporită pe tot parcursul evenimentului. Nici un dansator şi nici oricare alt participant nu poate perturba membrul juriului în timpul jurizării. Orice observație sau lipsă de respect față de un membru al juriului va fi penalizată de către directorul festivalului, care, poate decide descalificarea participantului sau echipei. Decizia unui membru al juriului nu poate fi modificată de nimeni, cu excepția cazului de eroare evidenta. Pentru profeorul/coregraful care doreste anumite lamuriri legate de o eventuala nemultumire poate aborda Presedintele Juriului doar la finanlul competitiei in maxim 30 de minute de la decernarea premiilor.

 Criterii de Jurizare:

Impresia tehnica = adică nivelul de dificultate și elementele tehnice executate in dans  in functie de vârsta dansatorului.
Coregrafie și impresia artistica = compoziția, sincronizarea muzicii alese, pașii de dans și elementele specifice dansului ales,  utilizarea scenei in functie de vârsta dansatorului.
Prezentare = nivelul de prezentare, dinamica şi personalitatea transmisă publicului, originalitate.
Tinuta scenica = costumul si machiajul/coafura
 
Fiecare dans este notat întotdeauna de cel puțin trei jurați pe baza criteriilor de mai sus.
Fiecare membru al juriului poate da note de la 5 la 10.
Fiecare evolutie poate acumula un maxim de 40 de puncte si un minim de 20.
Punctele de la fiecare membru al juriului sunt adunate si se face media pentru fiecare dans in parte.
Pentru fiecare dans particpantul va obtine o diploma cu locul ocupat
Deoarece competitia NU ESTE UN CAMPIONAT efortul participantilor si al echipelor va fi recompensat de catre organizatori astfel:
 

 Clasament

Media cea mai mare din competitie pentru solo (indiferent de grupa de varsta sau disciplina) va desemna castigatorul premiului D’AOR GOLD urmat in clasament de D’AOR SILVER.                                                                                                                                                  Media cea mai mare din clasamentul final general pe sectiuni/discipline va desemna castigatorul sectiunii si respectiv Premiile D’AOR asa cum sunt descrise mai sus.

Daca la o sectiune / disciplina sunt mai putin de 3 participanti acestia vor fi premiati astfel!

Daca obtin medii intre 9.00 si 10 = locul 1

Daca obtin medii intre 8.00 si 9.00 – obtin locul 2

Daca obtin medii intre 7.50 si 8.00 – obtin locul 3

Daca obtin medii intre 7.00 si 7.49 – obtin mentiune

Daca obtin medii mai mici de .700 – diploma de participare

Daca la o sectiune/disciplina sunt mai mult de 3 participanti, atunci locurile 1,2,3, vor fi acordate in functie de nota cea mai mare, in ordine descrescatoare.

Premierea se va face in cadrul festiv conform unui program stabilit de organizatori, separat pentru solo, duo, trio si grup.

Medaliile si diplomele  acordate pentru locurile 1,2,3 sunt inmanate pentru fiecare evolutie in parte.

Precizari Tehnice:

 • Muzica este la alegere.
 • Este recomandat ca muzica sa fie in format mp3, stocata pe CD sau stik in format audio (mp3) in foldere separate pentru fiecare dansator si scoala de dans reprezentativa. Sunteti direct responsabili de calitatea muzicii si a suporturilor muzicale. Sticurile virusate nu sunt acceptate. Este bine sa aveti si suporturi muzicale de rezerva pentru ca orice problema tehnica .
 • Ordinea intrarii in concurs va fi stabilita de comun acord la sedinta tehnica sau inaite, de catre organizatori, in asa fel ca participantii sa aiba timpul necesar pentru a schimba costumele.
 • In timpul concursului, prezenta concurentilor la start este obligatorie cu maxim 2 momente inaintea intrarii pe scena.
 • Participantii pot intra in scena numai dupa ce sunt anuntati la microfon.
 • Ordinea de start si desfasurare a concursului va fi transmisa de organizatori pe e-mail in timp util pentru a se putea face, acolo unde este cazul, corectura/modificarea necesara.
 • Este obligatorie respectarea normelor de disciplina competitionala a participantilor directi si indirecti care trebuie sa manifeste un comportament civilizat si sa nu aduca prejudicii fizice sau morale niciunui participant la eveniment.
 • Parintele nu are permisiune la scena decat daca lipseste profesorul coordonator al participantului.

Depunctari:

 • Daca coregrafia nu este in concordanta cu stilul dansului.
 • Daca coregrafia nu este adaptata abilităților dansatorilor.
 • Depasirea timpului regulamentar in conformitate cu regulamentul
 • Daca costumatia este indecenta, inestetica sau in disordanta cu dansul ales.
 • Daca machiajul si/sau coafura nu sunt adecvate
 • Daca figurile de dans sunt luate 100 % din videoclipuri si nu se incadreaza la sectiunea MTV
 • Executia incorecta sau partiala ( trunchiata) a figurilor de dans.
 • Nu sunt admise elemente de recuzita care sugereaza violenta sau vulgaritatea (de orice fel).
 • Desincronizarea grava a dansatorilor la duo, trio, minigrup, grup

Descalificari :

 • Nu sunt acceptate melodii (indiferent de limba in care sunt interpretate) ale caror versuri  au un limbaj vulgar, sau care indica/incita la acte de violenta fizica sau psihica.
 • Nu sunt admise figuri de dans vulgare sau care sugereaza violenta (de orice fel).
 • Este interzis consumul de bauturi alcoolice sau etnobotanice pe timpul festivalului iar participantul care va fi depistat risca sa descalifice intreaga echipa.
 • Limbajul abuziv, expresiile/figurile de dans vulgare si violente sau care sugereaza violenta (de orice fel) sunt interzise în adresarea fata de orice participant, organizatori sau juriu si atrag descalificarea participantului sau a scolii de dans din care face parte.
 • Lipsa coordonatorului/coregrafului/instructorului de la sedinta tehnica.

Reguli Generale:

 • Reprezentanții școlilor/cluburilor/asociațiilor culturale trebuie să participe la ședința tehnică ce se va desfășura cel mai probabil in dimineata fiecarei zile de concurs.
 • La ședința tehnică se vor preda, fisele inscriere in original, se vor completa procesele verbale de premiere si se vor putea proba suporturile audio.
 • Profesorii sau instructorii nu au voie să pună semne, să dea semnale dansatorilor, să corecteze sau să intre pe suprafata de concurs pe perioada evoluției, decat daca participantii sunt mai mici de 8 ani, sau regulamentul o impune.
 • Părinţii sau însoţitorii participanţilor,alţii decât Profesorii/Instructorii,nu au acces pe suprafata de concurs.
 • Este interzis a se folosi orice fel de materiale de recuzită care aduc deservicii altor participanți ca de exemplu:  puf, pudră de talc, ulei, faina, apa, etc ,sau orice efecte vizuale care folosesc foc si sunt interzise.
 • Organizatorii nu își asumă responsabilitatea pentru eventualele accidente survenite în timpul competiției. Această responsabilitate cade în sarcina fiecărui coordonator si/sau concurent.
 • Accesoriile sunt permise dacă sunt așezate rapid înaintea coregrafiei și imediat luate dupa terminarea coregrafiei și părăsirea scenei.
 • Luminile de scenă speciale nu sunt permise, se va folosi doar lumina albă de concurs.
 • Prin simpla participare la concurs şi trimiterea datelor personale la organizator, sau prin comunicarea datelor personale pe e-mail participanţii sunt de acord ca datele lor personale sa intre în baza de date a organizatorului, să fie prelucrate şi folosite de organizator exclusiv pentru buna organizare si desfasurare a competitiei.
 • Profesorii, instructorii, insotitorii, spectatorii pot fi eliminaţi din sală pentru comportament necorespunzător aducând totodată excluderea din festival a participanţilor pe care ii sustin.
 • Orice persoană care provoacă daune locatiei sau unui participant își asumă întreaga responsabilitate morala si/sau financiară pentru reparații, înlocuire și/sau restituire.
 • Concursul poate fi oprit sau amanat în cazul producerii unui eveniment ce constituie forţă majoră (inundatie,cutremur,s.a) inclusiv în cazul imposibilităţii organizatorului, din motive independente de voinţa sa, de a-l organiza.

NOTA IMPORTANTA:

Prin înregistrarea/inscrierea la Concursul Grand Prix toți participanții sau parintii/tutorii, coordonatorul / profesorul/ instructorul, in cazul minorilor sunt de acord sa ne transmita datele personale ale participantilor care vor fi folosite doar in scopul verificarii varstei acestora şi se obligă să respecte şi să se conformeze tuturor condițiilor impuse de organizatori prin prezentul Regulament oficial care trebuie explicat si parintilor. Nerespectarea regulamenului poate atrage răspunderea personală a parintelui şi exclusivă a coordonatorului, profesorului, instructorului, insotitorului sau a participanților.

Asociatia Multiculturala Dans Art Open își rezervă dreptul de a face înregistrări foto și / sau video în orice moment în timpul oricărei evolutii in orice moment al evenimentului. Aceasta include, dar nu se limitează la, înregistrările video sau la foto din timpul repetițiilor sau spectacole, în timpul competiției, sau orice activități în lobby sau de culise. Participând la D AOR GRAND PRIX, participanții și părinții lor și / sau tutorii legali acordă permisiunea expresă pentru organizatori de a face orice înregistrare foto / video în orice moment.

De asemenea, prin participarea la D AOR GRAND PRIX, participanții și părinții lor sau tutorii legali acordă Asociatiei Multiculturale Dans Art Open permisiunea expresă de a utiliza astfel de înregistrări foto / video (inclusiv cele care conțin numele sau asemănarea lor) în scopuri promoționale sau de publicitate  (inclusiv orice utilizare în imprimat, online.

 • Relatii suplimentare la telefon: 0761671167 d-na Mihaela Balaceanu

ORGANIZATORII UREAZA MULT SUCCES

TUTUROR PARTICIPANTILOR !

 

organizatori  si parteneri:

Asociatia Multiculturala Dans Art Open din Romania

presedinte – Mihaela Balaceanu si

Centrul Cultural ‘Aurel Stroe’ din Busteni

director  – Constantin Spurcaciu

va ureaza

MULT SUCCES !!!

 

Comments are closed.